У Рівному можна пройти безкоштовний тест на ВІЛ

06 Липня 2020, 15:15
У Рівному можна пройти безкоштовний тест на ВІЛ 1068
У Рівному можна пройти безкоштовний тест на ВІЛ

Кожен охочий може пройти анонімний безкоштовний тест на виявлення ВІЛ-інфекції.

Тестування проводиться на базі обласного центру громадського здоров'я, з ініціативи рівненського благодійного фонду «Наше майбутнє», йдеться у сюжеті телеканалу «Сфера ТВ».

«Цей тест робиться надзвичайно швидко. Необхідна лише капля крові і 15 хвилин вашого часу, після цього ви отримуєте результат на цьому ж місці», – розповідає директорка благодійного фонду Людмила Рибчук.

За місяць таку перевірку проходять близько 120 людей.

Медики, до речі, не просто роблять аналізи, а й навчають вас робити це самостійно. Після процедури ви зможете перевірити усіх своїх близьких.

Практичний психолог Тетяна Радченко говорить, що головним фактором, який зупиняє людей перед тестуванням є дискримінація з боку суспільства. Дуже часто це люди, які мають звичайне життя, мають свою сім'ю, вони розуміють, що людське несприйняття може спровокувати негативні дії до його рідних та близьких.

Таке тестування планують проводити також на вулицях у форматі акцій, щоб привернути ще більше уваги до цієї проблеми та нагадати, що здоров'я потребує нагляду.

Читайте також: У місті Дубно травмпункт та травматологічне відділення працюють у штатному режимі

​​​​​​​

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024