Радіаційний диспансер у Рівному можуть відкрити

07 Липня 2020, 15:35
1065

В Рівненській ОДА розглянуть можливість відновлення роботи обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення.

За дорученням голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, перший заступник очільника області Сергій Подолін та начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник відвідали Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення. Таку поїздку ініціювали, аби розглянути питання про відновлення роботи медичного закладу в умовах карантину. Про це інформують в пресслужбі Рівненської ОДА.

Серед присутніх – головний санітарний лікар області Роман Сафонов, начальник ГУ Держпродспоживслужби Володимир Лазарчук, головний лікар диспансеру Сергій Шевчук та його заступниця з медичної частини Оксана Сабадишина.

«Ми отримали багато звернень від пацієнтів, які вкрай стурбовані тим, що заклад в умовах карантину не працює. Усе тому, що це єдина лікарня в області, пристосована для надання невідкладної медичної допомоги для пацієнтів із такими важкими діагнозами – цукровим діабетом та муковісцидозом. Сьогодні ми заслухали головного лікаря та отримали об’єктивну аргументацію. Тепер будемо шукати можливі шляхи, аби в найближчому часі заклад міг відновити роботу, але із дотриманням усіх карантинних обмежень»,  зазначає Сергій Подолін.

Головний лікар закладу Сергій Шевчук додав, що у диспансері працює єдиний в державі Центр з муковісцидозу, де лікують як дорослих, так і дітей.

«Наші лікарі працюватимуть у спеціальних захисних окулярах, масках, рукавичках і халатах. Кожному пацієнту буде зроблений ПЛР- тест. У разі відкриття закладу в окремій палаті із власним санвузлом буде перебувати один пацієнт. Ми вже подумали й про харчування хворих – будемо розносити їжу у палати. Також напрацюємо й інші обмеження та будемо дотримуватися усіх необхідних карантинних вимог», розповідає Сергій Шевчук.

Так, у закладі надають планову медичну допомогу і профілактику для понад 400 тисяч населення, яке постраждало в наслідок аварії на ЧАЕС. А також для 40 тисяч хворих з цукровим діабетом і 40 дітей з муковісцидозом.

Наразі фахівцями управління охорони здоров’я вивчається специфіка надання медичної допомоги пацієнтам та особливості роботи закладу.

Читайте також: Лікарі з Рівного і Нововолинська – бронзові призери «Kyiv Football Cup-2020»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024