У Рівному ресторатори пікетували міську раду

14 Липня 2020, 12:23
1851

Відкрити ресторани та кафе для відвідувачів усередині. З такою вимогою вранці 14-го липня під міську раду Рівного прийшло кілька десятків підприємців.

Серед очільників акції – очільник спілки перевізників Валентин Демчук. Він каже, що до нього звернулись ресторатори із проханням дослідити, чи може їм влада на місцевому рівні відкрити заклади для роботи всередині. Про це інформує Суспільне.

В свою чергу Валентин Демчук вважає, що в рамках адаптивного карантнину місцева влада може прийняти таке рішення, відтак його можна вимагати. У приклад навів Львівщину, де, попри велику захворюваність, заклади обслуговують клієнтів всередині.

На плакатах люди написали звернення безпосередньо до мера. Зазначимо, що міський голова Володимир Хомко наразі у відпустці. Він однак, не приймає такі рішення одноосібно, це відбувається колегіально і зважають на думку епідеміологів.

Обов'язки керівника міста виконує секретар Рівнеради Сергій Паладійчук. Посадовець порадив людям іти з цими вимогами до облдержадміністрації, адже без їх рішення прийняти першими таке послаблення місто не може.

Зазначимо, що напередодні перший заступник голови ОДА Сергій Подолін коментував, що вони отримали звернення за підписом чотирьох десятків рестораторів, які просять дозволити роботу з клієнтами усередині. Подолін додав, що таке рішення винесуть на розгляд комісії 14 липня. А ще посадовець дорікнув, що ряд закладів, попри заборону, все одно обслуговували всередині.

Читайте також: На Підгірному горів будинок



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024