Рівняни скаржаться на собак без намордників: що каже поліція

20 Липня 2020, 14:02
2017

Рівнянин розпочав дискусію про те, чи можна вигулювати собак без намордників та повідців у місті.

Тему підняв 20 липня ректор Рівненської духовної семінарії й академії ХВЄ Олександр Третяк. На своїй сторінці у фейсбук рівнянин пише, що під час ранкової пробіжки помітив власницю дебелого собаки, яка вигулювала свого пса без намордника і без повідця. 

«На доріжці стоїть чоловік з велосипедом, пес підбігає до нього і починає принюхуватись. Панянка починає роздавати якісь команди, на які пес чхати хотів. Я призупинив біг, бо впіймав на собі погляд чорного чотирилапого. Обоє насторожились» – розповідає Третяк.

На зауваження до власниці, чи знає вона правила вигулу тварин. Чоловік отримав різку відповідь, що пес не злий та на людей не кидається.

«Я не буду переказувати увесь той не дуже приємний діалог, але з цим потрібно щось робити. Власники тварин бувають менш виховані та більш агресивні за своїх вухастих улюбленців. Цим і наражають на небезпеку багатьох хто навколо» – додав Олександр Третяк.

Чоловіка спонукало задуматися про правила вигулювання тварин останні події у США, коли відважний 6-річний хлопчик із Вайомінгу прийшов на допомогу коли німецька вівчарка кинулась на його 4-річну сестру. Бріджер Уокер закрив собою сестру, коли розлючений пес впився в обличчя хлопчика. Бріджеру зробили операцію та наклали більш ніж 90 швів.

США. Бріджер Уокер закрив собою сестру від пса
США. Бріджер Уокер закрив собою сестру від пса

Як прокоментувала ситуацію речниця патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко за чинними правовими нормами можна вигулювати пса без намордника в дозволених місцях для вигулу, використовуючи тільки повідець. Але це стосується тільки тих порід собак, які не належать до службових та бійцівських порід. Ці два типи, згідно із законом є джерелом підвищеної небезпеки. Тому, власники таких собак повинні вигулювати вихованця тільки в наморднику та на повідцю. 

Закон не забороняє вигулювати тварин у скверах, парках, а також на пляжах, дитячих й спортивних майданчиках.

Читайте також:  Подробиці смертельної аварії у Клевані: у дітей відкриті переломи рук та ніг, травмоване обличчя

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024