У Рівному велосипедист врізався у легковик

28 Липня 2020, 12:40
2771

У Рівному на вулиці Соборній трапилась ДТП: велосипедист врізався у легковий автомобіль, який повертав з головної дороги. 

Відео з реєстратора викликало в мережі бурхливе обговорення, хто ж таки порушив правила дорожнього руху. Ситуацію розібрали та дали їй оцінку попросили у патрульних, пише Суспільне

За твердженням копів, згідно з правилами дорожнього руху, винен у зіткненні водій легковика. 

«Він мав би бути уважним, слідкувати за дорожньою обстановкою і дивитись в дзеркала заднього бачення, мав би зорієнтуватись і пропустити велосипедиста», – каже керівник велопатруля Тарас Соломка.

Відповідно до правил, виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки, автозаправних станцій та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і велосипедистам.

Але ймовірно через конфлікт з іншим водієм (на відео видно, як він показує непристойний жест) велосипедист відвернутися і встежив за обставинами на дорозі. Хоча велосипедист у цьому випадку їхав згідно ПДР і тримався якомога правіше краю дороги, – каже велопатрульний.

«Я, крім роботи, також їжджу на велосипеді. З власного досвіду: я, коли бачу, що автомобіль повертає – я їх пропускаю. Бо я, як водій ще й авто, знаю, що не завжди можна побачити в дзеркальці того велосипедиста. Іноді – дуже різко з’являються, а особливо на скутерах і мотоциклах», – каже Тарас Соломка.

Велопатрульний додав, велосипедист також порушив ПДР – бо їхав без шолома. На щастя, в ДТП ніхто не травмувався. 

Читайте також: Аварія на Макарова: п’яна водійка протаранила «Dacia»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024