Співвласник «Рівне 1» розповів, чи купує Палиця телеканал

07 Серпня 2020, 16:47
733

Рівненські медіа повідомили про ймовірний продаж телеканалу «Рівне 1» за один мільйон доларів народному депутату Ігорю Палиці – соратнику олігарха Ігоря Коломойського.

У коментарі «Четвертій владі» співвласник телеканалу Маріан Года сказав, що ця інформація є чутками, але перемовини з Палицею ведуться. Офіційно угода може відбутися після 17 серпня. 

«Це чутки. Перемовини ідуть, але поки угода не відбулася. Чутки дещо перебільшують. Якщо це відбудеться, якщо зійдемся по всіх нюансах, бо ж багато питань є, якщо порозуміємся і відбудеться – повідомимо. Думаю, після 17-го числа. Бо зараз, на сьогоднішній день, можливо ви знаєте, закриті всі реєстри в Україні по реєстрації власності. Поки ні», – відповів Маріан Года на запитання про продаж каналу. 

Поцікавилися журналісти й про ціну, мовляв, пишуть, нібито мільйон доларів пропонує Палиця. 

«Я написав би п'ять. Мені було б цікавіше, але ж... Я про це не можу говорити. Ніхто вам не скаже, хто за що купив, за що продав, це ж таке, вже інше питання. Це все чутки, це все чутки. Ціна і все решта. Я про суми не готовий говорити», – відповів співвласник. 

Відповідно до інформації з Єдиного реєстру юридичних осіб, станом на 6 серпня «Рівне 1» на 50% належить Віктору Данилову. Інша половина належить ТОВ «Рівень ЛТД» – бізнесу Маріана Годи та інших шести власників. Втім попри те, що юридично його частка власності не велика, у розмові з журналістами Года каже, що фактично 50% каналу належать саме йому. 

«Зараз такий період, всі політичні сили хочуть мати свої медіа. Це абсолютно зрозуміло. Період виборів. І можу сказати, що цікавився каналом не тільки Палиця, а й інші політичні структури», – зазначає пан Года.

У травні Ігор Палиця очолив новостворену політичну партію «За майбутнє» і заявив, що партія йтиме на місцеві вибори.

«Ми йтимемо на місцеві вибори й будемо працювати над змінами для всієї країни. Люди повинні знати, що вони – господарі на своїй землі», – заявив Палиця про амбіції нової політсили на партійному з'їзді у травні. 

За словами Маріана Годи, крім Палиці, телеканалом «Рівне 1»  цікавилися й інші бізнесмени близькі до політики. Хто саме він не розповів. Продавати канал вирішили, бо він нині не прибутковий.

Палиця був головою правління ВАТ «Укрнафта». Також контролював компанію «Нафтохімік Прикарпаття», яку пов'язують з комплексом «Буковель». Його бізнеси пов'язують з бізнес-групою «Приват», яку очолює мільярдер і власник «Дніпра» Ігор Коломойський. Ігор Палиця казав, що вони друзі.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024