В Україні створять реєстр людей, які потребують трансплантації органів

12 Серпня 2020, 13:11
Трансплантація органів  / Фото ілюстративне 887
Трансплантація органів / Фото ілюстративне

В Україні створять єдину державну систему з питань трансплантології, в якій створять спеціальний реєстр, куди вноситимуться дані людей, яким необхідна трансплантація органів.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов – повідомляє УНН.

«Важливо підтримувати комунікацію та розповідати про ті міфи, які існують щодо трансплантації. Наприклад, міф щодо чорної трансплантації, що створять реєстр, в якому будуть всі донори, і якщо якомусь багатію знадобиться робити пересадку, щось станеться з донором, якого не будуть рятувати, і ці органи одразу заберуть. Це я узагальнив інформацію, яку пишуть в інтернеті», – прокоментував Степанов.

«Це міф, такого неможливо зробити. Ми створюємо єдину державну систему з питань трансплантації. В цій системі буде відповідний реєстр реципієнтів, тобто людей, яким потрібна трансплантація, які після внесення в цей реєстр будуть проходити відповідні обстеження раз на два-три місяці у відповідних лікарів, щоб бачити їх стан і можливість проведення трансплантації», – зазначив він.

Окрім того, за його словами Максима Степанова, люди, які при житті захочуть стати донорами після смерті, зможуть заповнити необхідні документи.

Читайте також: У Ковельській лікарні відкрили Центр та відділення трансплантації

«Вони будуть писати заяву, це так, якщо простіше говорити, їх внесуть у відповідний реєстр, який буде захищений, у якому буде все зрозуміло. У разі загибелі людини і констатування в неї смерті мозку обов’язково треба буде незалежно від бажання людини при житті взяти у родичів відповідну згоду на трансплантацію, так побудована система. Потім треба робити обстеження, що той чи інший орган підходить реципієнту, це складний процес, тому його неможливо зробити у підвалі чи полі», – додав Степанов.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024