Черкащани відремонтують дорогу від Луцького кільця до Карпилівки

10 Серпня 2020, 12:36
1396

Визначились з фірмою, яка продовжить капітальний ремонт дороги від Луцького кільця у Рівному до села Карпилівка.

Ремонт Луцької траси почали ще у 2018 році. Роботи виконувала білоруська державна фірма «Дорожньо-будівельний трест №4м.Брест», але невдовзі з білоруською компанією договір розірвали. Роботи призупинилися, і рік дорога простояла недоробленою. Після повторного тендеру, що відбувся 3 серпня, до ремонту приступить інше підприємство – «Енергетично-дорожнє будівництво» з Черкаської області. Про це інформує Рівне вечірнє.

За словами начальника Служби автомобільних доріг в Рівненській області Олексія Вострікова роботи призупинили через початок нового великого об’єкта – північного обходу міста Рівного. Ця дорога мала входити до проєкту, тому він був відкорегований.

«Через це в цьому році ми провели тендер по новому об’єкту. Наразі вже є переможець, який зараз проходить процедуру оскарження, – ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво». Якщо до переможця не буде претензій від інших учасників торгів, то до осені почнуться будівельні роботи. Очікувана вартість робіт була 460 мільйонів. 449 мільйонів – сума, з якою переможець виграв тендер. Йдеться про 6 кілометрів дороги першої категорії Карпилівка-Городок. 25 тисяч автомобілів – потік на цій ділянці за добу. Окрім капітального ремонту дорожнього полотна, проєктом передбачено монтаж освітлення, перенесення ліній електропередач, ремонт зупинок, влаштування смуги відводу та узбіччя. Все буде приведуть в європейський стан. Відповідно до проєкту наступного року об’єкт має бути здано в експлуатацію» – зазначив посадовець.

ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» зареєстроване в Черкаській області і у 2018 році теж змагалася за цей об’єкт, проте тендер виграли білоруси. Тоді роботи оцінювали у 300 мільйонів гривень. На повторний тендер білоруське підприємство також подавало документи, але, як поясив Востріков, з ними виникли проблеми, тому до торгів фірма допущена не була. Інший претендент, турецька фірма «Онур Конструкціон Інтернешнл», не встигла подати документи. Востріков пояснив, що вона завантажувала документи в останню хвилину, коли вже час на подачу заявок збігав, і через проблеми з Інтернетом не встигла.

Читайте також: Вантажівка протаранила автобус: на трасі поблизу Києва загинув костопільчанин

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024