На Гощанщині вшановують пам'ять бійця, який загинув у бою за Іловайськ

10 Серпня 2020, 14:50
1228 Джерело: Гощанська РДА

На Гощанщині в Курозванах вшановують пам'ять бійця АТО Олега Тарасюка, який загинув у бою за Іловайськ.

10 серпня минає 6 років з цього трагічного дня. Про це йдеться на сторінці Гощанської райдержадміністрації у фейсбуці.\

Олег Тарасюк загинув від кулі снайпера, рятуючи побратимів у бою за Іловайськ. Віддати шану полеглому герою прийшли заступниця голови райдержадміністрації Олеся Ткачук та керівник справами районної ради Олександр Панчук. Живі квіти лягли до підніжжя пам’ятного знаку «Вони загинули за Україну» у селі Курозвани та до меморіальної дошки Олегу Тарасюку, встановленої на честь пам'яті героя-односельчанина на фасаді Курозванівської ЗОШ.

Для довідки:

Тарасюк Олег Андрійович народився 21 вересня 1968 року в селі Курозвани. Працював на «Азоті» муляром-монтажником, більше десяти років був успішним підприємцем. Пішов добровольцем до Збройних сил України. Був командиром Рівненської розвідгрупи Українського добровольчого корпусу «Правий сектор», мав псевдонім «Тарас». За цей час пройшов найгарячіші точки протистояння в Донецьку, Амвросіївці та Карлівці.

Олег Тарасюк очолював рівненську розвідгрупу з 12 людей, яка допомагала «Азову» штурмувати селище.

Загинув від кулі снайпера 10 серпня 2014 року, рятуючи побратимів у бою за Іловайськ.

У нього залишилися дружина, двоє дітей та двоє онуків. Поховали Олега Анатолійовича у місті Рівне на Алеї Слави міського кладовища «Нове».

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Тарасюка Олега Анатолійовича нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Надали звання «Почесний громадянин міста Рівне».

Читайте також: На Гощанщині сільські голови говорили про потенціал громади у 2027 році






 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024