На Рівненщині знімуть фільм, який має поєднати українську та польську молодь

11 Серпня 2020, 11:44
993

Польський режисер зніме фільм, щоб заохотити молодь з Польщі відвідати Рівненщину.

Дубно, Острог, Рівне та Млинів стали місцем зйомок фільму, який знайомитиме молодь Польщі із історичними та архітектурними пам’ятками нашого краю. Про це зазначає інформаційне агенство «Теза».

У результаті співпраці на екрани має вийти промоційний та інформативний матеріал на двох мовах – українській та польській.

Саме обмін знаннями української та польської молоді про культурну спадщину двох регіонів, які залучені до реалізації проєкту – Рівненщини з українського боку та Підкарпатського воєводства з польського – став основним завданням проєкту, в рамках якого відбулася зйомка екскурсій та панорам, відеооглядів Дубенського замку, Тараканівського форту та комплексу пам’яток в Острозі, Млинові та Рівному.

Деніс Точинський приїхав із польського міста Ярослав спеціально для створення кінострічки.

«Я хочу зняти фільм, який покаже атракції Дубна та його околиць. Хочу, щоб молоді люди у Польщі, які через карантинні обмеження не змогли відвідати Рівнещину і, зокрема, Дубно, познайомилися з його історичним минулим, зацікавилися, а згодом і відвідали, щоб на власні очі побачити усю цю красу», – зазаначає пан Деніс.

Зйомки стали можливими завдяки грантовому проєкту, який втілюється Благодійною організацією «Фонд громади міста Дубна «Добробут» у партнерстві із польською Фундацією імені братів Солунських – Кирила і Мефодія (місто Ярослав, Польща). Фінансову підтримку надає Польсько-українська рада обміну молоддю.

Читайте також: Ювілейну монету передали до Дубенського заповідника

«Наступний етап стартуватиме уже у вересні, він передбачає інтерактивне спілкування молоді для пізнання культурного надбання двох країн – України та Польщі. Ми впевнені, що цей проєкт не тільки дозволить залишити позитивні враження про нашу культуру, а й поширюватиме інформацію про Рівненщину, адже фільм буде доступним для будь-якого користувача Інтернету з усього світу», – говорить Микола Мандзюк, голова організації БО Фонд громади міста Дубна, «Добробут».

Партнерами стали також Державний історико-культурний заповідник Дубна та Управління культури і туризму Рівненської ОДА.

Учасники проєкту сподіваються, його реалізація сприятиме міжкультурному діалогу серед молоді, а також збільшуватиме кількість молодіжних ініціатив.


 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024