«Після операції почала поводити себе дивно» – рівнянин розповів про скажену кішку

11 Серпня 2020, 10:49
1388

У Рівному мешканці однієї з квартир знайшли на подвір'ї травмовану кішку. Їй зробили операцію у Луцьку, а через деякий час кішка стала агресивною: вкусила та подряпала господарів.

Тварину приспали, а експертиза показала, що у неї сказ. Відтак, з понеділка, 10 серпня, на деякій частині вулиць Рівного ввели карантинні обмеження. Про це інформує Сусіпільне.

Карантин через сказ діятиме на частині вулиць Дубенська, Соборна, Теліги та Вербова. Кішку з травмованими лапами мешканці однієї з квартир знайшли у дворі будинку на вулиці Соборна БОС, 69 у суботу, 1 серпня.

Аби врятувати тварину, за допомогою звернулися до благодійного фонду «Клуб Лапа». Його керівниця Іннеса Шишкіна розповіла, що тварина на вигляд була домашня.

«В понеділок зробили рентген, складність ситуації змусила везти її в Луцьк на операцію. У вівторок зробили операцію на двох лапках, вставили конструкції», – додає керівниця.

«Тварина почала дивно себе доводити вже за добу після операції gочала гризти кінцівки»? – додала Іннеса Шишкіна.

Коли подружжя, яке підібрало кішку, намагалося зробити їй перев'язку, тварина вкусила та подряпала обох. Вони наразі знаходяться в Рівненській міській лікарні.

«Вона мене подряпала, а дружину вкусила. В неї не було ніяких признаків сказу, нічого не було. Вже на наступний день, приїхав до нас ветеринар і було рішення усипити її» – прокоментував журналістам травмований Іван Барабаш.

Тіло кішки відвезли на експертизу, яка підтвердила сказ.

«На сьогоднішній день ми маємо 9 контактних осіб. Це люди, яких вона покусала, люди, які були в квартирі – це 5 осіб. І люди, які надавали їй лікувальну допомогу і волонтери, які привозили ветеринара, який робив евтаназію цій кішці», – розповів начальник міського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський.

Місця, де перебувала кішка, продезінфікували. Знезаразили також дві ветеринарні клініки, до яких зверталися громадяни. Домашньому коту мешканців квартири зробили щеплення, додав Анатолій Сасовський.

«Відповідно до карантинних обмежень забороняється вивозити домашніх тварин, проводити виставки, проводити виводки собак», – прокоментував начальник міського управління Держпродспоживслужби.

Карантинні обмеження знімуть через два місяці після останнього випадку сказу.


 

«Ми не знаємо, звідки ця кішка приїхала, вона могла бути привезена з якогось села. Тому що з'явилася вона нізвідки, ніхто не відгукнувся, бо опитували місцевих, вона на поломаних лапах не могла прийти з якогось району», – додала Іннеса Шишкіна.

За її словами в зоні ризику може бути і все місто і найближчі села.

У вівторок, 11 серпня, в першій половині дня біля будинку, де знайшли скажену кішку, проводитимуть профілактичні щеплення тваринам. Робитимуть це безкоштовно. Щодо подружжя, яке опинилося на лікарняних ліжках через врятовану кішку, то про свій вчинок не шкодують і вважають, що все зробили вірно.

«Якби ми її не підібрали, ту кішку, вона б могла покусати, подряпати дитину якусь у дворі», – додав Іван Барабаш. 

У Рівному це другий випадок сказу тварин у цьому році. Першою була лисиця, яку на початку року загриз пес на Малорівненській.

Читайте також: Рівне: потрібні донори крові для чоловіка, що отримав 90% опіків від вибуху балона

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39