Дачники з Нової Українки нарікають на роботу «Рівнеенерго»

11 Серпня 2020, 13:02
2031

Кілька десятків людей, які мешкають на дачах, що біля села Нова Українка Рівненського району 9 серпня вийшли на акцію. Їх обурює робота енергетиків.

У «Рівнеенерго» кажуть, що проблема у «зарощеності» деревами, ліквідувати яку жителі мали б самостійно. Жителі дач поблизу села Нова Українка скаржаться на систематичні аварії та пожежі на місцевому трансформаторі і висловлюють побоювання, що одного разу вогонь може перекинутися на їхні будинки. Про це інформує Суспільне.

У вівторок, 4 серпня, у селі Нова Українка працівники «Рівнеобленерго» проводили планове обрізання дерев. Через цю роботу населений пункт знеструмили на більш ніж 14 годин. Увечері світло увімкнули. Однак ненадовго, розповів член садового товариства «Західний-1» Андрій Назаров.

«Вийшов закривати ворота в 10-ій вечора, вже було темно, і побачив вогонь на трансформаторі. Швидко побіг по вулиці, оповістив сусідів, щоб повиключали електроприлади і повирубали рубильники», – додав Андрій Назаров.

Обленерго, за словами чоловіка, не реагує на звернення, а на гарячі лінії дотелефонуватись неможливо.

«Коли нарешті додзвонилися, відповідь була: чекайте, у нас одна бригада на район. Десь через дві години бригада приїхала. Дві години горів трансформатор, вони приїхали, відключили живлення і всьо», – прокоментував Андрій Назаров.

Мешканець садового товариства «Льонок» Андрій Логвись був одним з тих, хто не дозволив бригаді енергетиків покинути Нову Українку, не відновивши в ній електропостачання. Розповідає, місцеві кілька годин перекривали рух для автомобіля. Саме він оголосив вимоги протестувальників до «Рівнеобленерго».

«Зібрати комісію з представників «Рівнеобленерго», голів садових товариств, а їх тут 5. Провести ревізію, визначити план дій по усуненню цих всіх проблем, заміні всіх цих проблемних приладів і відновити нормальне електропостачання. 5400 ділянок – це дуже великий об'єм», – наголосив чоловік.

Те, що стан трансформатора незадовільний підтвердила і речниця «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова. Водночас зауважує, він перейшов на їхній баланс у відповідь на численні звернення мешканців Нової Українки лише на початку літа.

Оновити мережу, за словами Алли Ліхачової, планують вже до початку осінньо-зимового сезону.

«У трансформаторній підстанції, про яку йде мова, цьогоріч було замінено трансформатор струму, були замінені автомати і такі роботи із оновлення, із модернізації обладнання, звичайно, ПрАТ «Рівнеобленерго» будуть продовжуватися», – додала Алла Ліхачова.

Минулого тижня працівники підприємства чистили мережі, охоронні зони, повітряні лінії, бо саме через зарості виникають часті короткі замикання, аварійні знеструмлення і вихід обладнання із ладу, прокоментувала речниця товариства.

Обрізання дерев для очищення повітряних електроліній, за словами речниці «Рівнеобленерго», власники дерев мали би здійснювати самі. З огляду на це, просить місцевих мешканців принаймні не заважати. Стан трансформатора, каже, перебуває під контролем енергетиків. Наступні планові роботи в Новій Українці працівники «Рівнеобленерго» проводитимуть 13-14 серпня.

Читайте також: 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024