У Рівному презентували посібник, який стане хорошим порадником для депутата

13 Серпня 2020, 11:56
1211

Громадська організація «Рівненський центр «Соціальне партнерство» 12 серпня презентувала два інформаційні продукти, підготовлені в рамках проєкту «Удосконалення місцевого самоврядування в Західній Україні».

Присутнім показали інформаційно-мотиваційний ролик про місцеві вибори 25 жовтня. За сюжетом кандидат в депутати прокидається зранку від нав’язливого голосу, який задає різні незручні питання та вимагає відповідей на них. Кандидат робить ранкові процедури, вдягається та п’є каву, паралельно реагуючи на голос. Чим більше звучить питань, які стосуються депутатської роботи, потреб виборців та мети походу Кандидата в депутати, тим меншою стає його впевненість у собі. Вкінці кандидат розуміє, що бути депутатом не так легко і задумується над тим, яка відповідальність буде лежати на ньому. Таким чином, автори сценарію наголошують на важливості у рішенні кандидата стати депутатом.

В «Інфохабі» розповіли також про посібник який ознайомить вас з кращими практиками місцевого самоврядування, які можуть стати чудовою шпаргалкою для місцевих депутатів. «Як депутату… Кращі практики в діяльності місцевих депутатів в умовах децентралізації» – у посібнику надали позитивні приклади рішень з різних місцевих громад України, які можна адаптувати та прийняти у своїх громадах. Крім того, у посібнику містяться рекомендації, розроблені на основі методики від «Трансперенсі інтернешнл Україна» задля підвищення рівня прозорості місцевих громад.

У Посібнику міститься найактуальніша на кінець квітня 2020 року інформація, яка включає перебіг реформи децентралізації, медичної та освітньої реформ, Публічних закупівель, системи Прозорро тощо. На сторінках видання знайшли відбиток і особливості життєдіяльності громад під час карантинних заходів, пов’язані із протидією поширенню інфекції COVID-19.

Цей Посібник може стати в пригоді депутатам/депутаткам місцевих рад, активістам/активісткам ОТГ, працівникам/працівницям апаратів та виконкомів місцевих рад, журналістам/журналісткам – усім небайдужим до практичних шляхів розвитку громади.

Посібник доступний для стягування в електронному варіанті на сторінці організації http://rivnespc.org.ua/. Упорядник книги – кандидат наук, депутат Рівненської обласної ради 2010-2015 років Сергій Штурхецький.

Окрім того, в рамках проєкту протягом останнього року близько 40 майбутніх місцевих кандидатів та чинних депутатів вивчали необхідне законодавство для роботи у самоврядуванні, прослухали 15 тематичних вебінарів від Економіки, ЖКГ, Охорону здоров’я, Стратегування громад тощо. Учасниками проєкту стали кандидати від різних політичних партій, а також незалежні, які висловили бажання вдосконалити свої знання та працювати на благо громад.

Протягом серпня-вересня юристка проєкту Мирослава Примак також консультувати усіх зацікавлених щодо питань застосування Виборчого кодексу України

За словами керівника проєкту Святослава Клічука, його мета – підготувати людей, які з перших днів зможуть ефективно працювати на благо своїх громад.

Діяльність здійснювалася за підтримки фонду National endowment for democracy.





 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024