Показали найбільші довгобуди Рівного. ВІДЕО

13 Серпня 2020, 17:05
Корпус поліклініки №2 2116 Джерело: Суспільне
Корпус поліклініки №2

У Рівному є кілька будівель, які довгий не можуть реконструювати або добудувати.Тридцятирічне будівництво дитсадка на Коновальця голова Рівненської облдержадміністрації обіцяє закінчити у 2021 році, з незавершеним корпусом поліклініки на Драгоманова міські депутати не можуть визначитися, а на реконструкцію шлюзу на річці Устя цьогоріч не виділяли гроші.

Про це йдеться на сайті Суспільного.

Які об’єкти й чому ніяк не можуть добудувати:

Дитсадок на Коновальця

 

Дитсадок на Коновальця у Рівному почали споруджувати на початку 90-х. У 2007 році незавершене будівництво продали Міжнародному економіко-гуманітарному університету.
Тут планували навчальний корпус, згодом – приватний дитсадок. МЕГу не завершив довгобуд, міська влада розірвала договір.
Нині із Державного фонду регіонального розвитку спрямували 23 мільйони гривень, з міського бюджету – 8.5 мільйонів гривень.


Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль обіцяє здати садочок у 2021 році. Загальна вартість будівництва становить 148 млн. гривень. Заклад розрахований на 210 дітей та 11 груп.


 

 

Корпуси поліклініки №2

Корпуси поліклініки на Драгоманова почали будувати у 90-х. У 2004 році у 6-поверхівці поставили перегородки. Більше грошей не виділяли. Міські депутати не можуть визначитися із майбутнім цього приміщення, адже не впевнені чи потрібен медичний корпус такого розміру у цьому районі міста.


 

У 4-поверхівці поруч вирішили розмістити міське управління праці та соцзахисту населення.

Минулоріч за 3 млн. грн з міського бюджету частково утеплили та поштукатурили приміщення. Цьогоріч грошей не виділяли.

 

Шлюз на річці Устя в Рівному

Шлюз на річці Устя обіцяли відремонтувати у 2015 році. Підприємство «Теплогазбуд» розчистило дно від мулу, відреставрувало підйомні механізми, замінило троси. Однак, шлюз не запрацював: тут виявили приховані дефекти.


 

Торік міське управління капітального будівництва скоригувало проєкт і тричі оголошувало тендер, – ніхто не зголосився.
Цього року грошей на реконструкцію шлюзу не передбачили.

 

Узбіччя руліжної доріжки для Боїнгів

У 2016 році на реконструкцію узбіччя руліжної доріжки з обласного бюджету виділили 4 мільйони гривень. Об’єкт здали в експлуатацію, однак цьогоріч на посадовця, який приймав роботи, відкрили кримінальну справу.

Департамент будівництва та архітектури облдержадміністрації зобов’язав покращити асфальтобетонне покриття та облаштувати стики між ним та руліжкою.
Нині підрядник «практично усунув всі недоліки», – повідомили в ОДА, але акт прийому робіт не підписали.


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024