Загиблий на війні боєць Євген Рєпін з Рівного міг би відзначати свій 26 день народження

18 Серпня 2020, 15:09
1504

18 серпня свій 26 день народження він міг би відзначати військовослужбовець-десантник, солдат ЗСУ Євген Рєпін.

Народився він у селі Корщів Здолбунівського району. Був єдиним сином у матері, з дитинства мріяв стати військовим. З 13 років почав заробляти — розвантажував товари на базарі. По закінченні школи продовжив навчання в технічному коледжі Національного університету водного господарства та природокористування у Рівному за спеціальністю «Обслуговування та ремонт обладнання підприємств хімічної і нафтогазопереробної промисловості». Займався спортом.

Брав активну участь у Революції Гідності. У часі війни, попри вмовляння матері та адміністрації коледжу, полишив навчання й у вересні 2014 добровольцем пішов до армії. Зарахований до 81 окремої десантно-штурмової бригади на посаду кулеметника розвідувальної роти. Це була рота добровольців УНСО, яка раніше воювала в районі Донецького аеропорту у складі 54-го розвідбатальйону, а на той час вже була переведена у новостворену 81-шу десантну бригаду. Євгеній став членом УНСО та отримав хрест УНСО. Після війни хотів закінчити навчання у коледжі, а потім вступити до військового училища.

Загинув 20 березня 2015 під час бойового зіткнення з російськими диверсантами поблизу селища Опитне Ясинуватського району Донецької області. Вранці до спостережного пункту 90-го штурмового батальйону 81-ї бригади підійшла ДРГ противника. Для її нейтралізації виїхала група розвідників разом із снайперами взводу старшини Максима Ридзанича.

Під час прочісування території зав’язався ближній бій. Прикриваючи пораненого товариша, солдат Рєпін потрапив під кулеметний вогонь з близької відстані. Куля влучила у шию, він помер миттєво на початку бою. Від автоматної черги загинув Ридзанич, ще п’ятеро бійців дістали поранення.

Залишилися батьки. Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Згідно з рішенням Рівненської міської ради № 5756 від 17 вересня 2015 року надали звання «Почесний громадянин міста Рівне» (посмертно).


 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024