27 день народження міг би відзначити солдат Тарас Якимчук із Мізоча

07 Вересня 2020, 17:40
753

6 вересня 1993 року в селищі Мізоч на Рівненщині народився майбутній захисник України Тарас Якимчук.

У часі війни Тарас був солдатом 8-го окремого полку спеціального призначення ЗСУ, кулеметник.

24 липня під час розвідки в передмісті Первомайська снайпери та гранатометники терористів перехресним вогнем обстріляли вантажівку «КАМАЗ» українських військових, загинуло троє. Тарас вискочив з кабіни, снайпер влучив йому у бік поміж пластин бронежилета. Серце не витримало в часі транспортування гелікоптером до шпиталю — отримав тяжке поранення осколком в плече, зазнав травматичного шоку та втратив чимало крові. У тому ж бою загинули Василь Кобернюк, Андрій Чабан та Володимир Черкасов.

27 липня відбувалося поховання. На виході з цвинтаря на столику стояло два весільні короваї: в жовтні мало відбутися весілля.

Тарас Якимчук посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Йому присвоїли звання «Почесний громадянин міста Рівне».

На честь Тараса Якимчука перейменували вулицю у рідному селищі, встановили меморіальні дошки на будівлях Мізоцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей» та спортивного клубу, де він навчався та тренувався, а також меморіальний знак навпроти місцевого храму ПЦУ.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024