Слідчі повідомили про підозру аферистам, які ошукували рівненських пенсіонерів

12 Вересня 2020, 13:15
1046

Чоловік та жінка використовували одну й ту ж схему: нібито родич потрапив у дорожньо-транспортну пригоду та тяжко травмувався. Відтак, на лікування потрібні великі кошти.

Про аферистів розповіли в Відділі комунікації поліції Рівненської області.

Аби врятувати близьку людину, родичі, які зазвичай були похилого віку, віддавали шахраям всі заощадження: тільки за 10 днів у Рівному вони встигли «заробити» 170 тисяч гривень, 4600 доларів США та 450 євро.

Шахраями виявилось цивільне подружжя — 34-річний чоловік та 42-річна жінка, уродженці непідконтрольних територій Луганської області. Обоє раніше неодноразово притягалися до кримінальної відповідальності. Зокрема, мають непогашену судимість: у чоловіка — за вчинення крадіжки та злочин, пов'язаний із незаконним обігом наркотиків, у жінки — за розбій, крадіжку з проникненням та замах на крадіжку.

Наразі до обох застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою, тож вони перебувають у слідчому ізоляторі Хмельницької області. Поліцейським вдалося зібрати достатньо доказів, аби повідомити жінці про підозру у вчиненні трьох шахрайств, а чоловікові — в одному. У скоєному вони не зізнаються та запевняють, що приходили по гроші у помешкання, не знаючи, що вчиняють злочин.

Вони стверджують, що «працювали» під керівництвом знайомого, який зараз відбуває покарання на території так званої ЛНР. Однак, потерпілі впізнають шахраїв та вказують, що ті спілкувалися з ними, володіючи ситуацією, чому прийшли до оселі.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024