У Рівному агент ФСБ намагався підірвати об'єкт водозабору

12 Вересня 2020, 15:00
2772

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури слідчі СВ УСБУ в Рівненській області після вчинення злочину затримали 43-річного жителя Одеської області, за підозрою у державній зраді та закінченому замаху на диверсію.

Про це повідомили на сайті Рівненської прокуратури

Зокрема, чоловік у травні 2020 року, з власної ініціативи вийшов на представників ФСБ Росії, та за їх завданням збирав і передавав спецслужбами країни-агресора детальну інформацію про один з військових об'єктів на території Одеської області. Також він пропонував свої послуги у вчиненні вбивств військовослужбовців-учасників ООС.

12 вересня 2020 року агент, за завданням своїх кураторів, шляхом підриву, намагався знищити один з економічних об’єктів критичної інфраструктури Рівного. Це призвело б до тривалого припинення водопостачання близько 50% побутових і промислових споживачів міста та інших районів області.

Однак контррозвідники завадили зловмиснику вчинити протиправні дії та затримали його гарячому, а вибуховий пристрій вилучили.

Вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, без права внесення застави.
Слідчі дії на даний час тривають.

Заходи проводилися співробітниками УСБУ в Рівненській області та Департаменту контррозвідки України за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна




 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024