На Костопільщині фірма без дозволу розробляла родовища базальтів

18 Вересня 2020, 12:03
1230

Здолбунівська місцева прокуратура встановила порушення вимог законодавства при використанні земель на території однієї із сільських рад Костопільського району.

Встановили, що у 2014 році між Головним управлінням Держземагенства у Рівненській області та одним з Товариств уклали договір оренди земельної ділянки вартістю майже 550 тисячі гривень, для розміщення та експлуатації будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами та віднесена до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення державної власності. Про це інформують в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Договір уклали до 2028 року, на термін дії спеціального дозволу на користування надрами, для видобування корисних копалин та промислової розробки родовища базальтів.

Втім, встановили також, що вказаний спецдозвіл Державною службою геології та надр України анульовали ще у серпні 2018 року.

Відповідно, разом з ним закінчився і термін дії договору оренди земельної ділянки. Однак орендар її не повернув і вже більше двох років продовжує користуватись вказаною ділянкою. Тому прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогою повернути спірну земельну ділянку.

Рішенням господарського суду Рівненської області від 15 вересня позицію прокуратури підтримали та позов задоволили. Таким чином, земельна ділянка вартістю понад пів мільйона гривень підлягає поверненню  державі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024