Торговий центр «Пересопницький» – закрили на ремонт

21 Вересня 2020, 11:48
2644

«Пересопницький» – закрили на ремонт.

Частина підприємців, які там працювали, переїхали у приміщення неподалік, яке має, між іншим, і подібну назву – «Пересопниця Нова». А от що буде на місці старого павільйону – наразі тільки розмови. Про це пише Рівне вечірнє.

«Пересопницький» відкрили у 90-х у двоповерховій будівлі на розі вулиць Гетьмана Полуботка та Пересопницької, які за «совєтів» називалися Радянська та Карла Макса. На той час центр пропонував кращі, аніж на ринку, умови й приваблював як торговців, так і покупців. Втім, з роками вигляд центру став суттєво програвати навіть базару, тож рішення закрити його на ремонт – виправдане та на часі.

Втім, як розповідають базарники, перш ніж закритися на ремонт, власники центру втратили частину орендарів — через орендну плату. Окрім того, на вхідних дверях нині висить оголошення про розпродаж холодильних вітрин, холодильних камер та обладнання, що ще більше підігріло плітки про те, що після ремонту у приміщенні вже не торгуватимуть продуктами. Як розповідають торговці, які працюють біля «Пересопницького», на його місці начебто планують відкривати магазин побутової хімії однієї з відомих мереж в Україні.

За даними з державних реєстрів, належить ТОВ «Пересопницьке» родині рівненських бізнесменів Ольги та Олексія Мойсеєнків. Земельна ділянка під будівлею колишньої фабрики на Пересопницькій, 49 – у власності міста, Олексій Мойсеєнко її орендує. Щодо самої будівлі, то вона належить «Архімеду 005», ще одному товариству родини Мойсеєнків.

«Реконструкції поки не плануємо. Оскільки орендарі виїхали, то просто внутрішній ремонт можливий і підготовка до інших орендарів», – розповідає директорка та співвласниця ТОВ «Пересопницьке» Ольга Мойсеєнко. На запитання, чи торгуватимуть після ремонту у будівлі й надалі продуктами, зазначила: «У приміщенні, яке мені належить, все залишається так, як і було».

Ремонт «Пересопницького» – не єдина зміна біля продовольчого ринку. На місці згорілого кілька років тому м’ясного павільйону, що поряд з ТЦ «Ліон», будуватимуть торгово-офісне приміщення на три поверхи. Містобудівні умови та обмеження власники отримали у червні, а проєкт новобуду пройшов слухання архітектурно-містобудівної ради у лютому. Власниками будівництва, а заодно приміщення згорілого магазину та земельної ділянки, відповідно до документів, є Андрій Захарук та Андрій Вдовиченко. Останній – працівник українського посольства в Італії та син начальника судової адміністрації на Рівненщині Віктора Вдовиченка. А Андрій Захарук – син Миколи Захарука, співвласника торгового дому «Пересопниця».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024