Пресслужба «Рівнеазоту» прокоментувала ситуацію з палацом «Хімік»

25 Вересня 2020, 17:50
Палац культури та спорту «Хімік» 1478
Палац культури та спорту «Хімік»

Палац культури та спорту «Хімік» стала заручником передвиборчих перегонів. Декілька кандидатів, які балотуються на місцевих виборах, поширюють маніпулятивну інформацію у рівненських медіа про майбутнє палацу культури. 

У зв'язку з цим Пресслужба «Рівнеазоту» повідомляє:

 1. Палац культури відновить свою роботу після стабілізації ситуації з епідемією COVID-19 та зняття карантинних обмежень. 

З метою запобігання можливого зараження дітей, залучених у позашкільних освітніх заходах, адміністрацією підприємства з 7 квітня 2020 року прийнято рішення призупинити поточну діяльність палацу культури «Хімік». На жаль, масове поширення COVID-19 на території Рівненської області поки не зупинене. Рівненська область перебуває у небезпечній «помаранчевій» зоні, кількість хворих зростає. Лише за два тижні навчання на Рівненщині заразився 31 вчитель, а 22 класи у різних школах області вже відправлено на самоізоляцію. За даними МОЗ, станом на 25 вересня в Україні зафіксовано 3 565 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема 11 774 випадків виявлення хвороби в Рівненській області.

 2. Підприємство вкрай стурбоване легковажним ставленням політиків до правил безпеки під час карантину.

«Вважаємо неприпустимими будь-які спекуляції та тиск політиків заради реклами та додаткових політичних балів, організацію мітингів заради телевізійної картинки та нехтування правил безпеки та обмежень, встановлених Міністерством охорони здоров’я. Політикам рекомендуємо зосередитись на допомозі лікарням та рівненчанам, постраждалим  від  COVID-19»

 

3. Закликаємо усіх з розумінням поставитися до вимушених тимчасових обмежень, встановлених до відновлення  сприятливої

 

«Постановою КМУ №641 від 22.07.2020р. встановлено зони, залежно від рівня епідеміологічної ситуації.  Рівне постійно перебувало в «жовтій» зоні, а окремі території Рівненського району у «помаранчевій». Згідно пункту 4 вказаної постанови, м. Рівне та Рівненський район відносяться до території із значним поширенням коронавірусу SARS-CoV-2. Постановою Міністерства охорони здоров'я України №50 від 22.08.2020 встановлено вимоги до організації освітнього процесу на час дії карантину. Зокрема, пунктом 16 Протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину передбачено, що у разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби COVID-19 в одного з учнів, всі інші учні потребують самоізоляції.  Саме така зараз ситуація у навчальних закладах міста. За наявною у нас інформацією, серед відвідувачів різних гуртків ПКтаС «Хімік» також виявлено COVID-19. Діяльність позашкільної освіти, до якої відносяться гуртки, регулюється Законом України «Про позашкільну освіту». Згідно цього Закону Загальна середня освіта є обов’язковою, тоді як позашкільна – є правом громадян і не є обов’язковою. Саме тому прийнято відповідне рішення», – коментує юридичний департамент ПрАТ «Рівнеазот».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024