На Рівненщині з 1 жовтня стартує осінній призов

30 Вересня 2020, 17:03
2295

1 жовтня в Україні стартує осінній призов на службу в армію. Він триватиме до 31 грудня включно. До призову підлягають хлопці у віці від 18 до 27 років, у яких немає будь-яких підстав для відстрочки (отримання освіти, стан здоров'я тощо). Громадяни у віці 18-19 років можуть бути призвані на строкову службу лише за власним бажанням.

Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Ключові питання ходу осіннього призову обговорили під час інструктивно-методичного збору під головуванням керівника обласної призовної комісії, першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

«Передусім, дякую усім причетним за 100% виконання плану весняного призову. Незважаючи на труднощі, які виникли через пандемію, ми відмінно виконали планове завдання, поставлене для області. Обласним управлінням охорони здоров’я організовано роботу щодо тестування призовників на COVID-19. Осінній призов Рівненщина також має забезпечити визначену кількість строковиків», – зазначив Сергій Подолін.

За словами військового комісара Рівненщини Валерія Куценка, перша осіння відправка до Збройних Сил України відбуватиметься вже з початку місяця. Загалом із області на строкову військову службу повинні призвати близько 500 осіб.

Сергій Подолін доручив головам РДА провести відповідні наради, засідання медичних комісій щодо організації їх роботи під час осіннього призову. А також організувати спільну роботу адміністрацій, органів місцевого самоврядування, комісаріатів та медиків, щоб виконати завдання Уряду.

Читайте також: Володимир Зеленський здійснить робочу поїздку на Рівненщину

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024