Медикаменти для онкохворих дітей надійдуть в лікарню наступного тижня, – голова Рівенської ОДА

03 Жовтня 2020, 12:23
792

Під час візиту на Рівненщину Міністр охорони здоров’я Максим Степанов відвідав обласну дитячу лікарню та пообіцяв розв'язувати питання з нестачею ліків.

Під час відвідин Рівненської обласної дитячої лікарні урядовець поспілкувався із лікарями, батьками пацієнтів, представниками благодійних організацій та ЗМІ.

Нагальним для більшості присутніх було питання щодо вирішення ситуації із закупівлею ліків, адже, зокрема, у Рівненській обласній дитячій лікарні склалася проблема щодо забезпечення медикаментами, які є на залишках максимум на один місяць.

«Мене обурило, що у нас в країні виникла така ситуація. Я більш, чим впевнений, що Україна забезпечена лікарськими засобами. Тому доручаю своєму заступнику Шаталовій Світлані Миколаївні удосконалити механізм по перерозподілу», – відзначив Максим Степанов.

Читайте також: Ліки – дітям»: у Рівному протестують під стінами облдержадміністрації


 

Разом з головою ОДА Віталієм Ковалем напрацювали механізм, зокрема зміни стосуватимуться термінів та алгоритму комунікації головних лікарів, профільних департаментів та МОЗу. Це пришвидшить розв'язання питання із перерозподілом ліків.

«Вчора під час приїзду Президента піднімалось питання ліків для онкохворих дітей. Вже сьогодні це питання вирішили. На наступному тижні медикаменти надійдуть в Рівненську обласну дитячу лікарню. Наразі ліками заклад забезпечений. Також домовилися з Міністром про створення комісії, аби розібратися у причині затримки ліків. Робимо все для того, аби ситуація не повторялася», - прокоментував Віталій Коваль.

Також, на думку Міністра, складність й у тому, що потрібно створити відповідні реєстри пацієнтів, які до сьогодні відсутні. Цього ніхто не робив. Наразі Міністерство охорони здоров'я веде підготовку до впровадження реєстрів пацієнтів різних нозологій.

Також Максим Степанов  ознайомився із роботою обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Онкогематологія: проблеми діагностики та лікування. ПОДКАСТ

Нагадаємо,  Волонтери та активісти, що привертають увагу до критичної ситуації із закупівлями медикаментів, стали у лінію навпроти Рівненської ОДА. На акцію протесту вийшли небайдужі 25 вересня. За підрахунками волонтерів, нестача ліків у Рівненської обласній лікарні до кінця року складає 3, 6 мільйона

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39