Рівнянину «світить» штаф, бо торгував раками поблизу Басового Кута

03 Жовтня 2020, 15:39
2828

У Рівному склали адмінпротокол на чоловіка, який продавав раки біля Басівкутського водосховища.

У нього вилучили чотири кілограми товару. Суспільне розпитало у рибоохоронного патруля, чому така торгівля вважається порушенням.

Виявили продавця на березі Басового Кута поблизу магазину «Хортиця» вдень. Про торгівлю раками Рибоохоронний патруль дізнався з оголошення в інтернеті.

«Чоловік здійснював торгівлю раками без відповідних документів, що засвідчують сертифікат якості та законне придбання чи вирощення раків. У нього вилучили чотири кілограми раків, які зберігатимуться у спеціальному місці до рішення суду», – розповів заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів Рибоохоронного патруля Володимир Крижовець.

Варто зазначити, що в Україні щороку існує сезонна заборона на вилов раків під час линьки, аби зберегти їхню популяцію. Ці терміни різні в різних частинах країни і це залежить від погоди.

На Рівненщині, наприклад, заборона встановлена під час першої линьки з 1 квітня по 30 червня, а під час другої линьки – з 20 серпня по 30 вересня. Згаданого чоловіка ж виявили 28 вересня.

«Спочатку продавець раків своєї вини не визнавав», – кажуть у рибпатрулі. «Говорив, що не знає, де взяв раки, що немає документів. Лише згодом визнав свою вину», – повідомив Володимир Крижовець.

Спільно з працівниками патрульної поліції на чоловіка склали протокол. Тепер йому загрожує адміністративне покарання – штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 до 1700 гривень) з конфіскацією товару.

Читайте також: У Горинь запустили понад 100 тисяч рибин



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024