Скільки рівненських батьків претендують на «живі гроші» за бейбі-бокси

05 Жовтня 2020, 14:18
1535

На монетизацію «пакунка малюка» батьки Рівненщини подали понад 2 тисячі заяв.

Впродовж місяця Міністерство соціальної політики реалізує пілотний проєкт з монетизації одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Станом на 5 жовтня до підрозділів соціального захисту Рівненщини щодо монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» звернулося 2 248 осіб. Наразі для 990 мешканців області призначили допомогу, 1 259 заяв ще опрацьовується.

Мінсоцполітики нагадує, що монетизацією «пакунка малюка» надало батькам право самим вирішувати, як краще в інтересах дитини скористатися допомогою.

Проєкт дозволяє:

  • вибрати самостійно перелік товарів, які можна придбати, та робить його значно ширшим, ніж це передбачено для натуральної допомоги «пакунок малюка»;
  • врахувати індивідуальні потреби кожної дитини, зокрема, особливості її фізичного розвитку;
  • кошти грошової компенсації витратити протягом року, тобто використати у період, коли сім’я найбільше їх потребує;
  • будь-якому закладу торгівлі приєднатися до пілотного проєкту та бути включеним до Реєстру, розміщеному на офіційному вебсайті Мінсоцполітики тощо.
  • Загалом реєстр закладів торгівлі налічує 1116 торгових точок, з яких 18 – інтернет-магазини.

Читайте також: В Україні може подорожчати хліб  – прогноз пекарів

Коментарі
06 Жовтня 2020, 16:53
Загалом реєстр закладів торгівлі налічує 1116 торгових точок, з яких 1018 – магазини мережі EVA. Щось мені здається, що Мінсоц піклується не про мам, а про бізнесменів, до яких зараз ці гроші підуть...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024