Понад сто учасників змагалися в «Пригодницьких» перегонах в Острозі

06 Жовтня 2020, 11:25
«Пекельна гонка-2020 «Ostroh trail» 1867
«Пекельна гонка-2020 «Ostroh trail»

Понад 100 учасників із восьми регіонів України взяли участь у туристичних змаганнях «Пекельна гонка-2020 «Ostroh trail», які відбувалися на Рівненщині.

Любителі активного відпочинку та пішохідного туризму мали нагоду перевірити свою витривалість та вміння з орієнтування  у командному змаганні на території міста Острога та його околиць упродовж 2–4  жовтня.

Цьогорічна «Пекельна гонка» за ініціативи місцевого туриста та вчителя місцевої школи  Андрія Гулька відбувалася вже вдруге. Нині змагання, так би мовити, розширили територію, та охопили  Національний природний парк «Мале Полісся».  

Відкриття змагань. За мікрофоном міер Острога Олександр Шикер
Відкриття змагань. За мікрофоном міер Острога Олександр Шикер

Наметове містечко учасників на Замковій горі
Наметове містечко учасників на Замковій горі

Старт на Замковій горі в Острозі
Старт на Замковій горі в Острозі

 

Змагання проводили в  чотирьох заліках.

І. За маршрутом протяжністю близько 50 кілометрів.

ІІ. За маршрутом протяжністю близько 20 кілометрів.

III. За маршрутом протяжністю близько 20 кілометрів (юніори).

IV. Велосипедний маршрут протяжністю близько 60+ кілометрів.

Цьогоріч до двох основних заліків організатори додали змагання для юніорів на дистанції 20 км та велоперегони на 60 кілометрів.

Контрольний час в І заліку становить 24 години, в ІІ заліку – 15 годин.




Одна з локацій на шляху гонки
Одна з локацій на шляху гонки




Очікуючи переможців
Очікуючи переможців


 

Перше місце в категорії 20+ здобула команда «Патруль» із міста Луцька, 50+ – команда «CityRun» з Рівного, у юніорському заліку перемогла команда «Ватра» з міста Здолбунова, а серед велосипедистів – команда «Vint» з міста Рівного.  Переможці повезли по домівкам оригінальні кубки, медалі та призи. Решта учасників отримали в подарунок пам’ятні сувеніри – «бафи».

Географія цьогорічних змагань була представлена 35 командами з 8 регіонів України – Рівненська, Київська, Хмельницька, Харківська, Волинська, Вінницька, Тернопільська та Львівська області. Загалом 103 учасники.



1



З нагородами й сувенірами
З нагородами й сувенірами

Підловлена мить. Фото з табору на Замковій горі
Підловлена мить. Фото з табору на Замковій горі

 

Довідково:

 

«Пригодницькі перегони «Ostroh trail-2020 «Пекельна гонка»  – некомерційні змагання з туризму, які проводять для     популяризації серед молоді здорового способу життя та спорту; підвищення майстерності мандрівників, краєзнавчої роботи серед молоді; проведення національно-патріотичної роботи серед дітей та молоді; ознайомлення з історичною спадщиною регіону, природними об’єктами НПП «Мале Полісся».

Головними організаторами змагань є: Громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» за підтримки управління  молодіжної політики та спорту Рівненської обласної державної адміністрації, відділу  спорту та відділу  освіти Острозької районної державної адміністрації, Національного природного парку «Дермансько-Острозький», відділу молоді Острозького міськвиконкому та низки місцевих меценатів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024