Захистити рівнян від вірусної загрози закликали активісти «Європейської Солідарності».ВІДЕО

14 Жовтня 2020, 08:51
1091

У зв’язку з різким зростанням кількості захворювань та ускладненням епідеміологічної ситуації в Рівному та області, Рівненська міська організація політичної партії «Європейська Солідарність» вимагає від Рівненської міської ради та уряду забезпечити створення пунктів безкоштовного тестування громадян на COVID – окремо від поліклінік та інших медичних закладів. 

Повний текст звернення:

«Рівень захворюваності на COVID19 у Рівному та області досягає все загрозливіших масштабів. Щоденно отримуємо сумну статистику про людські втрати. Водночас місцева влада  самоусунулася від низки невирішених проблем, здається, цю владу тільки цікавлять вибори, тобто способи чим довше при тій владі протриматися.

У час, коли лікарні переповнюються, в області не розробили дієвих механізмів вчасного відбору зразків для тестування, не створили умов для безперебійного постачання і поповнення запасів кисню тощо. Обласне керівництво довело свою організаційну неспроможність та професійну непридатність ще під час зриву закупівель ліків для онкохворих дітей. Тепер у зоні ризику – усі рівняни. 

Децентралізація забезпечила достатній фінансовий ресурс на місцях, особливо для мерів обласних центрів та інших великих міст. Саме на них теж лежить відповідальність за здоров’я і безпеку громадян. Їх спроби уникнути відповідальності звинувачуючи виключно центральну владу неприпустимі. Не менш загрозлива ситуація складається і в інших областях України. 

У зв’язку з цим, ми – лікарі та волонтери, управлінці та службовці, студенти і пенсіонери, люди різних професій, об’єднаних в міську організацію політичної партії «Європейська Солідарність» Рівного, вимагаємо:

  • Створення в  області  Місцевого  фонду  протидії коронавірусу і прийняття дієвої  місцевої програми
  • Забезпечити виконання законодавства про інфекційний захист населення. В першу чергу, безкоштовно тестувати лікарів, вчителів, вихователів. Розширення тестування за державний рахунок категорій громадян, які перебувають у зоні підвищеного ризику.
  • Створення пунктів безкоштовного тестування громадян на COVID – окремо від поліклінік та інших медичних закладів – щоб не створювати скупчення людей, які є потенційними носіями хвороби.
  • Невідкладного скликання позачергового засідання Верховної Ради для заслуховування ситуації, що склалася із використанням коштів створеного півроку тому Фонду боротьби з COVID-19 та ухваленням додаткових кроків для порятунку ситуації.
  • Повернення у Фонд боротьби з COVID-19 незаконно вилучених 35 мільярдів гривень та спрямування їх на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків (в тому числі захисними костюмами) та необхідного для лікування хворих устаткування.Забезпечення страхування та необхідних засобів захисту для усіх медичних працівників, які працюють з хворими на Covid-19 незалежно від того чи працюють вони в опорних лікарнях чи стикаються із цією хворобою в інших закладах.
  • Безперебійної виплати 300-відсоткової надбавки для усіх медичних працівників, які працюють з хворими на Covid-19 незалежно від того чи працюють вони в опорних лікарнях чи стикаються із цією хворобою в інших закладах.
  • Розслідування силами СБУ, ДБР, НАБУ фактів зловживань під час витрачання коштів з Фонду боротьби з COVID-19 та злочинної бездіяльності влади щодо захисту здоров’я та безпеки громадян, що призвела до сплеску захворювань і смертності.
  • Повернення 5 мільярдів, вилучених при секвестрі у освіти, забезпечити їх на захист дітей та педагогів, забезпечити технічну, методичну та організаційну доступність дистанційного навчання».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024