На Рівненщині майже 70 тисяч гектарів землі передадуть у власність громад

16 Жовтня 2020, 17:17
845

26 жовтня усі новостворені громади Рівненщини отримають землі в комунальну власність та зможуть використовувати кошти від землекористування для свого розвитку.

Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Документ передбачає передачу земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності, йдеться на сайті Рівненської ОДА. 

Загалом місцеве самоврядування отримає у власність понад 2 мільйони гектарів землі, на Рівненщині – це 70 тисяч гектарів.

За словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, це значно прискорить передачу земель у власність громад.

«Це створить додаткові переваги децентралізації. Адже ОТГ найкраще знають, де будувати дитсадки, школи чи лікарні, створювати промислові зони або ж парки. Деякі ділянки можна буде здати в оренду та поповнювати власні бюджети за рахунок податку на землю. Одним словом, ОТГ отримають багато переваг, що дозволить стати їм більш спроможними», – додає Ігор Тимошенко.

Також в межах земельної реформи для українських фермерів будуть запроваджені пільгові умови для доступу до ринку землі.

Фермери можуть викупити земельні ділянки, надані їм у постійне користування або довічне успадковане володіння, а також переоформлені в оренду (розстрочка платежу до 10 років, вартість на рівні нормативної грошової оцінки таких земельних ділянок, без проведення земельних торгів).

Читайте також: У Рівному захисників України вшанують велогонкою, перекриють кілька вулиць

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024