У Рівненському державному гуманітарному університеті обрали ректора

21 Жовтня 2020, 21:33
РДГУ 4070
РДГУ

У Рівненському державному гуманітарному університеті обрали нового ректора.

Вибори там відбулися у середу, 21 жовтня. Їх мали провести ще у квітні, проте, відтермінували через карантин. На посаду ректора вишу претендували троє кандидатів: Руслан Постоловський, Олег Ставицький та Петро Тадеєв.

Перемогу здобув Руслан Постоловський, який очолював РДУГ впродовж 1999 – до березня 2020 року. 25 березня 2020 року Руслана Постоловського звільнили у зв'язку із закінченням контракту. Виборам ректора на той час завадив жорсткий карантин. 

До слова, в Рівненському державному університеті працює більше тисячі працівників, навчається майже шість тисяч студентів. В закладі діє 9 факультетів. До структури університету входять Сарненський педагогічний коледж, Дубенський коледж, Дубенський коледж культури і мистецтв та Рівненське музичне училище.

Син новообраного ректора Сергій Постоловський привітав батька з перемогою та розповів про його справжню любов до освіти.

«Рівненський Державний Гуманітарний Університет обирав ректора. 77% сказали, що ректором РДГУ буде професор Постоловський Руслан Михайлович. Батько завжди жив своєю справою – він навчав і продовжує навчати молодь. Я бачив як він завжди горів РІС КСУ, а після – Університетом. Батько і освіта – то справжня любов на все життя. Чому люди проголосували за батька? Бо він на це заслуговує. Заслуговує своїм ставленням до людей, своїми справами, школою учнів, аспірантів, низкою наукових праць, живим інтересом до української освіти і науки. Батько навчив мене читати і любити книжки. Сьогодні я не тільки читаю і люблю, але й пишу. Як єдиний син професора Постоловського я можу з впевненістю сказати, що він безпосередньо причетний до того, що в цьому світі на одного автора романів стало більше) І думаю, це прекрасно, коли любов до книги передається від батька до сина», – зазначив Сергій Постоловський.

Висловився після оголошення результатів і кандидат на посаду ректора професор Олег Ставицький.

«Я – програв з 10 % виборців. Вузу зміни не потрібні. Все добре, більшість все влаштовує. Що лишається – побажати університету успіхів. Вірю, що працював на вибори не даремно. Дещо все-таки у свідомості учасників освітнього процесу в РДГУ змінилось», – резюмував Ставицький.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024