Як у ломбардах та кредитних спілках можна буде скористатись е-паспортом

23 Жовтня 2020, 12:01
2809

У небанківських фінансових установах надаватимуть послуги за допомогою додатку «Дія».

Електронні документи використовуватимуть для ідентифікації та верифікації клієнтів під час візиту до установи або віддалено, повідомляють у Національному банку.

Серед методів ідентифікації та верифікації – використання е-паспорта, кваліфікованого електронного підпису клієнта, відеотрансляції, системи BankID НБУ, ID документів, отримання даних із Бюро кредитних історій, шерінгу е-паспорта з додатка «Дія».

Шерінг дозволяє отримувати копії цифрових документів клієнтів завдяки додатку «Дія» в інформаційній системі фінустанови. Таке поширення е-паспорта можна використовувати без застосування лімітів до операцій та суми зобов'язань між клієнтом та фінустановою.

Працівник фінустанови буде сканувати QR або штрих-код електронного документа клієнта в додатку «Дія». Останньому надійде запит щодо підтвердження дозволу на надання метаданих або е-відбитка цифрової копії документа.

Для підключення до додатка «Дія» фінустанова має подати та підписати відповідну заяву на приєднання до інформаційної системи «Дія» й виконати технічні налаштування API. Клієнти такої установи матимуть змогу замовляти та користуватися її послугами в режимі онлайн.

Читайте також: Місцеві вибори: як заповнювати бюлетень, щоб ваш голос не пропав

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024