Приїхали зі столиці у Рівне: майже півсотні осіб у «день тиші» розповсюджували агітаційні матеріали

24 Жовтня 2020, 10:21
2489

У Рівному поліцейські викрили понад півсотні киян на розповсюдженні листівок компрометуючого характеру.

На 42 осіб працівники поліції склали адміністративні протоколи. Агітаційні матеріали з ознаками чорного піару вилучили. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Нагадаємо, у зв’язку зі збільшенням порушень передвиборчої агітації за ініціативи керівництва поліції області на території Рівного в нічну пору добу посилені заходи щодо забезпечення публічної безпеки: збільшили кількість піших патрулів та екіпажів патрульної поліції. Зокрема, у «день тиші» поліцейські відпрацьовували усі райони міста щодо дотримання вимог виборчого законодавства і заборони агітації.

Так, близько 3:00 ночі 24 жовтня, у Рівному екіпаж патрульних на вулиці Соломії Крушельницької помітив трьох чоловіків, які розповсюджували газети з інформацією компрометуючого характеру щодо одного з кандидатів у мери Рівного. Ними виявилися мешканці столиці. 

Інформацію про перебування у Рівному молодиків з Києва передали всім екіпажам патрульної поліції та Рівненського відділу поліції. Відтак, до поліції запросили 56 осіб. У 42 чоловіків та жінок були агітаційні матеріали з ознаками чорного піару – на них цих осіб поліцейські склали адміністративні протоколи. Всі матеріали скеровали до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Встановили, що всі 56 осіб прибули зі столиці п’ятьма мікроавтобусами. Серед них також були десятеро неповнолітніх. Вирішується питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. 

Поліцейські вилучили у правопорушників близько 10 тисяч примірників газет. 

Читайте також: Вибори й коронавірус: у Рівному для членів виборчкомів не закупили жодного захисного костюма






 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024