У Рівному арештоване майно для виробництва сигарет продали за заниженою ціною

26 Жовтня 2020, 13:19
659

Рівненська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб.

Ще у 2014 році під час санкціонованого обшуку у селі Городок вилучили сигаретне обладнання: 2 лінії для масового виробництва тютюнових виробів. Ще одну таку ж лінію вилучили в Дніпрі – інформують у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури. 

Обладнання визнано речовими доказами та на нього накладено арешт.

У 2019 році, за оцінкою експерта, ринкова вартість усього вилученого обладнання становила понад 1,7 млн грн.

У серпні 2020 року, на виконання ухвали слідчого судді, обладнання передано представнику АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів) для подальшої реалізації. Надходження від таких операцій перераховуються до державного бюджету.

І вже у вересні товариство, яке отримало обладнання від АРМА, і яке здійснює реалізацію арештованого майна на електронних торгах, продало активи, але за трохи більше як 500 тисяч гривень, втричі дешевше ринкової вартості.

Таким чином, невстановлені поки особи, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб заволоділи чужим майном на 1,3 млн гривень, чим завдали збитків інтересам держави в особливо великих розмірах.

Санкція ч.5 ст.191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Повідомили про підозру підприємцю, який «відмивав» гроші на ремонті мосту у Луцьку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024