Рівненському патрульному, який стріляв у велосипедиста, повідомили про підозру

06 Листопада 2020, 13:19
1289

Поліцейському Управління патрульної поліції Рівненщини, який стріляв у велосипедиста, повідомили про підозру у перевищенні повноважень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вночі 10 серпня цього року, під час чергування, патрульний, безпідставно та усно пред’явив велосипедисту вимогу зупинитися. 29-річний рівнянин цю вимогу проігнорував, тоді патрульний поліцейський протиправно застосував до чоловіка спецзасіб – пристрій для відстрілу патронів, споряджений гумовими кулями, повідомляють на сайті прокуратури Рівненської області. 

Внаслідок таких незаконних умисних дій з боку поліцейського потерпілому заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.

Досудове розслідування проводять слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Вирішується питання про відсторонення патрульного від посади та обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024