У Рівненській міській лікарні відкрили кабінет рентгенографії

06 Листопада 2020, 16:19
2186

У приймальному відділенні КНП «Центральна міська лікарня» РМР відкрили кабінет рентгенографії, де встановили новий сучасний рентген апарат.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу в мережі.

Відкриття кабінету відбулося 5 листопада.

«Відбулась це за активної спонсорської допомоги АТ «Укргазвидобування» газопромислового управління «Львівгазвидобування», представники якої й завітали з нагоди такої важливої для життя лікарні події. На подарунок було витрачено майже 6 мільйонів гривень. Мобільний цифровий рентген-апарат виробництва United Imaging (є ведучим світовим постачальником високотехнологічного медичного обладнання) компактний з можливістю передачі інформації на різні носії, якість зображення – все на висоті. Він вирізняється високою універсальністю у використанні, забезпечуючи легкість і ефективність робочих процесів», – йдеться у дописі.

Він необхідний для діагностики пацієнтів, яких доставляють у приймальне відділення швидкою допомогою після різноманітних травм, аварій. Це можливість за лічені хвилини обстежити хворого, визначити ймовірні ризики для життя, вчасно надати допомогу, при цьому не обтяжуючи постраждалого (часто з больовим синдромом), додатковими пересуваннями та маніпуляціями. Таке обладнання значно сприяє підвищенню якості роботі лікарів, що в свою чергу полегшує емоційний та фізичний стан пацієнта.

Медики кажуть, що цей портативний рентген-апарат має ряд безумовних переваг: система управління з подвійним джерелом живлення, можливість дистанційно спостерігати та контролювати, працівники при цьому захищені від обширного радіаційного впливу, можливість обертань у різних площинах, широке охоплення області візуалізації, що і гарантує отримання зображення із високим розширенням та забезпечує чітку візуалізацію кожної деталі зображення. Усе це дає можливість кращої верифікації діагнозу, і суттєво спрощує та пришвидшує увесь діагностично–лікувальний процес. 

Головний лікар закладу Євгеній Кучерук від імені усього колективу лікарні подякував представникам ГУ «Львівгазвидобування» за такий щедрий подарунок.

«Ми мріяли мати такий високоякісний апарат, але через високу вартість не могли собі дозволити його придбати. Ми щиро вдячні за таку неоціненну допомогу, за те, що підтримуєте нашу лікарню. Апарат служитиме на благо хворих. Адже ми працюємо і прагнемо вдосконалюватись, розвиватись саме з думкою про наших пацієнтів», – висловився він.

Читайте також: На Рівненщині вакцину від грипу отримали більше 1400 людей



Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024