Поминальна субота у храмах Рівного. РОЗКЛАД

06 Листопада 2020, 16:56
2389

Дмитрівська або батьківська поминальна субота, припадає на 7 листопада.

Як повідомляє отець Православної церкви України Микола Капітула, у Покровському соборі 7 листопада буде відслужена божественна літургія. Початок о 8:00. Після літургії буде відслужена панахида за всіх від віку спочилих православних християн.

Як розповів речник Рівненської єпархії УПЦ ігумен Герман, в їхніх храмах літургія теж розпочнеться о 8 годині ранку. А уже близько 9:30 буде відслужена панахида.

У Димитрівську поминальну суботу в Україні віряни вшановують пам'ять усіх померлих рідних, близьких, знайомих, а також загиблих під час голодоморів, Революції гідності та війни на Донбасі.

На богослужіння до церкви, щоб пом'янути померлих, йдуть вже ввечері в п'ятницю. В цей час у храмах служать велику панахиду, або парастас. У суботу звершується Божественна літургія, під час якої молитовно згадують душі померлих родичів, у храмах правлять панахиди, здійснюють справи милосердя.

Під час поминання також запалюють свічки як символ нашої молитви. Прийнято приносити до храму поживу для незаможних, яку після богослужіння роздають усім потребуючим.

Якщо людина з якоїсь причини не змогла відвідати храм, вона може помолитися за померлих вдома. У молитві слід згадати імена всіх померлих родичів.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024