У Рівному вимагають добудувати школу

13 Листопада 2020, 10:15
1643

Рівнянин Назарій Вернюк зареєстрував петицію на сайті Рівненської міської ради з проханням добудувати Рівненську ЗОШ №16.

У повідомленні він вказує, що неподалік школи №16, що розташована по вулиці Чорновола, 101, будують новий житловий мікрорайон, відтак, дітям не вистачатиме місць у навчальному закладі: Про це інформує ITV.

Кількість учнів в ЗОШ №16 вже перевищує проєктну потужність, так, як вона нараховує лише 9 навчальних класів, тому можна з впевненістю сказати, що приміщення навчального закладу вже сьогодні не забезпечують оптимальних умов для організації навчального процесу, позакласної роботи та відпочинку наших дітей, як це передбачено законодавством України, – зазначив Назарій Вернюк.

Рівнянин пропонує добудувати нове приміщення школи:

Розв'язання даної проблеми може стати добудова нового приміщення для ЗОШ №16, де буде повноцінно сформована структура навчальної діяльності, а саме: початкова школа (1-4 класи), середня школа (5-9 класи), старша школа (10-11 класи). 

Як розповіла директорка ЗОШ №16 Лариса Шавловська, освітній заклад будували як добудову у 1988 році. Будівля була розрахована на 192 людини. Наразі у школі навчається 316 дітей:

10-й клас не був запланований. Наші діти після 9-го класу йдуть на навчання. В основному, після 4-го класу діти йдуть до Української гімназії. Після сьомого класу частина дітей йде на навчання до обласного ліцею, а після 9-го йдуть здобувати освіту у профільні заклади, або переходять до 10-го класу до 1, 2 школи, є випадки у 20 школу, ліцеї.

Також директорка зазначила, що кілька років тому навчання у школі здобувало значно менше дітей. У зв’язку з будівництвом нового мікрорайону неподалік Рівненської ЗОШ №16, наразі заклад освіти переповнений:

Навантаження збільшилося. Наразі маємо два перших, два других та два третіх класи. У другу зміну навчається два третіх та один четвертий клас. Перспектива цієї школи – це школа-гімназія. Наскільки я володію інформацією, з наступного року будуть перероблені статути і тоді визначатимуть, яким закладом буде кожна школа, – розповіла Лариса Шавловська.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024