На історичному цвинтарі у Рівному зрізали дерева

13 Листопада 2020, 12:17
1509

У Рівному на цвинтарі зрізали групу дерев. В громадській природоохоронній організації припустили, що таким чином балансоутримувач робить заготівлю дров на зиму.

Натомість на комунальному підприємстві пояснюють: сухі дерева загрожували історичній пам'ятці, тож їх і прибрали. На історичному кладовищі «Грабник» майже у центрі Рівного дерева порізали на дрова. Про це 12 листопада повідомила координаторка громадської ініціативи з озеленення міста «Сад історій в Рівному» Оксана Майборода, – про це інформує Суспільне.

На певній ділянці не лишилося дерев. Натомість деревиною завантажили два причепи тракторів. За інформацією Оксани Майбороди, там росли ясени та акації. Активістка пояснила, що зрізало дерева комунальне підприємство «Спецкомбінат-ритуальна служба». Документи працівники на місці їй не надали.

«Спершу сказали, що дадуть акт, а потім – звертатись на Курчатова з офіційним запитом. Офіційний запит – це час, за цей час можна щось намалювати. Там ясен один здоровий, років 70 йому, і повно акацій, навіть не знаю, скільки звалили. Це просто класичний приклад заготівлі дров на опалення виробничих приміщень взимку», – розповіла Оксана Майборода.

Директор комунального підприємства «Спецкомбінат-ритуальна служба» Микола Володько пояснив журналістам, що на території кладовища зрізали сухі дерева. І на їх вирубку є відповідні документи.

«Є звернення від церкви святого Стефанія. Там під час урагану обламалося дерево. Воно падало і пошкодило церкву. Ми залучили арбористів-висотників, які фахово виконують роботу», – повідомив він.

На фото з Google-maps, яке датоване ще 2015 роком, видно, що частина дерев у місці вирубки – без зелених крон.





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024