У Рівному пів тисячі пар одружилися за добу

19 Листопада 2020, 13:19
2708

У міському будинку культури Рівного урочисто видали п'ятисоте свідоцтво про одруження, в рамках пілотного проєкту «Шлюб за добу».

Наречені Олександр та Еліна стали пів тисячною рівненською парою, які цьогоріч зареєстрували шлюб у скорочені терміни. Свідоцтво про шлюб вручила заступниця начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) Оксана Сальчук, повідомляють у пресслужбі відомства. 

Загалом з початку 2020 року  працівники Рівненського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану  зареєстрували 1624 шлюбів, з них 500 в рамках проєкту «Шлюб за добу». У порівнянні зі звичайною державною реєстрацією, 31% наречених обласного центру обирають «Шлюб за добу».

Нагадуємо, що цей сервіс дозволяє обрати бажану дату державної реєстрації шлюбу без зайвих зусиль. Для цього необхідно звернутися із відповідною заявою до організаторів церемонії у своєму регіоні.  Після цього закоханим потрібно обрати зручні дату та час і надати  необхідні документи.

До слова, у Рівненській області скористатися послугою «Шлюб за добу» можна у Рівному, Дубні і Сарнах. Зокрема,  безпосередньо у Рівному такі церемонії державної реєстрації проходять в КЗ «Міський будинок культури» та в залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024