У Рівному ТВК відмовляється оголошувати мера-переможця

24 Листопада 2020, 14:01
1719

Рівненька міська територіальна виборча комісія відмовляється продовжувати засідання, де мають оголосити переможця другого туру виборів.

Членам виборчкому й ДВК не заплатили за роботу у другому турі виборів, що відбувся в Рівному 22 листопада. В облраді зазначили, що Рівненщина отримала субвенцію, далі – справа за ТВК і казначейством. Про це інформує Суспільне.

У Рівненській міській ТВК – перерва в засіданні. Опрацьовувати результати голосування вони завершили уранці 23 листопада. Втім, офіційно оголошувати переможця другого туру виборів міського голови Рівного відмовляються. Бо через п'ять днів після цього будуть закриті їхні рахунки, а грошей для тих, хто працював на виборах, досі немає, – запевняє голова ТВК Ірина Глуха.

«Область виділяє на місто, місто – на казначейство і тоді тільки на наш рахунок. 1900 членів ДВК, яким треба заплатити кошти. Якщо ми зараз його це все оголосимо, нам заблокують (рахунки ред). Я своїх грошей плати не маю як, тому чекаємо», – сказала голова міського тервиборчкому.

В обласній раді запевняють: область отримала 3,5 мільйони гривень, щоб розрахуватися з людьми, які підраховували голоси на довиборах у громадах в області та працювали на другому турі виборів мера Рівного. Як швидко міська ТВК отримає гроші – не знають.

«Дивлячись, як спрацює ТВК. Вони подають відомості і так само – який буде контакт з казначейством, як вони швидко зможуть опрацювати кошти», – пояснила перша заступниця голови бюджетної комісії облради Діана Гордійчук.

У міській ТВК зазначили: якщо питання з фінансуванням вирішися – уже о 15:00 24 листопада планують продовжити засідання тервиборчкому.

Читайте такожУ Рівному завершили підрахунок голосів, перемагає Олександр Третяк


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024