Рівне та Острог відвідав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко

27 Листопада 2020, 13:41
1280

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко із робочою поїздкою відвідав Рівненську область.

Урядовець побував в «Острозькій академії», де долучився до дискусії на тему «Віра, релігія». Олександр Ткаченко, відкриваючи засідання, відзначив, що Україні є чим гордитися в частині міжконфесійного діалогу. Всеукраїнська рада церков своєю діяльністю засвідчила, що релігійні організації можуть знайти спільну мову та розвивати культуру діалогу, повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

Нагадаємо, шостий із семи Національних круглих столів, організованих Міністерством культури та інформаційної політики України, відбувся в Національному університеті «Острозька академія». Під час засідання українські науковці дискутували про культуру та мову, історію та релігію, філософію, мистецтво та екологію.

У Рівному міністру презентували три із десяти об’єктів області, які подали до Президентської програми «Велика реставрація» на 2021 рік – краєзнавчий музей, зал органної музики та музично-драматичний театр.

«Нам важливо не лише зберегти культурну спадщину, а й зробити галузь культури частиною економіки регіону. Адже привабливі об’єкти для туристів – це дохід для області. Наша мета – розвинути на Рівненщині креативну економіку. Пандемія рано чи пізно закінчиться і я вірю, що Рівненщина обов’язково стане туристично привабливим краєм», – зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

Очільник області наголосив, що саме від тих об’єктів, які включать в програму реставрації буде залежати і планування дорожніх робіт на наступний рік. Адже ще одним завданням є якісний доступ туристів до культурних пам’яток.

Олександр Ткаченко висловив сподівання, що спільними зусиллями центральної та місцевої влади у 2021 році будуть відкриватися нові можливості для розвитку культури.

«Важливо, що на Рівненщині обласне керівництво розуміє, який потенціал криється в можливостях розвитку культури та туризму. А ініціатива Президента «Велика реставрація», яка розпочнеться наступного року, дозволить вдихнути життя в культурні об’єкти», – відмітив урядовець.

Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Гемберг додав, що в області вже галузь культури трансформується. Зокрема, переглянуто стратегію і концепцію «Рівненщини туристичної» у цифровому «діджітал»-напрямку з оновленим брендом, який ідентифікує наш регіон.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024