На Острожчині збирали підписи проти затвердженого сільського старости

30 Листопада 2020, 09:39
2500

Відбулися збори громади сіл Межиріч, Слобідка, Прикордонне.

Захід анонсували вчора в місцевих спільнотах.

Нагадаємо: Жителів Межиріча закликають до написання колективного звернення до голови Острозької ОТГ

Основною причиною зустрічі була незгода місцевих жителів щодо старости, якого затвердили на другому пленарному засіданні першої сесії Острозької міської ради.

Нагадаємо, у п’ятницю, 27 листопада, за пропозицією міського голови Юрія Ягодки, депутати затвердили  Романа Вікторовича Свинарчука на посаду старости сіл Межиріч, Прикордонне, Слобідка.

Однак, серед жителів сіл виникла гостра дискусія щодо затвердженого старости і вони ініціювали збори громади.

Микола Губернюк, колишній голова Межиріцької сільської ради, відреагував на збори односельчан:

 «Я не так проти кандидатури Романа Свинарчука, як проти тієї процедури, яка була дотримана при його представленні Юрієм Ягодкою і коли голосували за нього. Мене здивувало те, що ніхто не прийшов і  не поцікавився думкою громади. Я вважаю, що це неправильно. Хоча я сьогодні не ініціював цих зборів, я прочитав це так само у Facebook. Я вважаю, що Ягодка все одно має чути наш голос, навіть запропонувавши цю кандидатуру. Незважаючи на те, що я особисто чи хтось не голосував за нього, але я визнаю його законообраним міським головою. Він має право запропонувати кандидатури, яких він хоче бачити, але люди обурені. Обурені тим, що ніхто не запитав. Хоч би як оце на площі. Сто чоловік прийшло. У нас давно такого не було. Та де, нас більше як сто. Людям не байдуже хто до нас прийде в село.  Я розумію Романа і знаю, що у нього дійсно багато знайомих у Межирічі. Люди збурилися. Ми хотіли б свого побачити».

Микола Губернюк
Микола Губернюк

Окрім цього, Микола Іванович зазначив:

«Якби я це організовував, то безперечно провів би збори в Слобідці та в Прикордонному окремо, так як це сьогодні тут. Це не моя ініціатива. Я навіть не готував цих заяв, хоча з їхнім змістом погоджуюся. Люди це зініціювали самі. Я зрозумів позицію, що пенсіонерів не призначають. Та нема питань, хай йдуть молоді, але все одно думку людей треба чути. Вона важлива. Може Ягодка почує нашу позицію».

Місцева жителька Тетяна Костюк висловила свою думку щодо затвердженого старости:

 «Я цю людину не знаю, ця людина не знає нас, ця людина не знає наші проблеми. Ця людина для цього села, і взагалі, я не знаю, чи для міста вона щось зробила. Ми вже настільки цим всім шоковані, настільки в нас нема ні сили, ні здоров’я, як і з усім. Ви мені скажіть, для чого поставити людину не давши до відома і не спитавши думки громади ні Межиріча, ні Слобідки, ні Прикордонного? Для того є люди, люди когось обирають і люди щось роблять. Для людей нічого. Миколу Івановича [ред. Губернюка] я його знаю все життя. Він багато для нас зробив, для села Межиріч, якісь і дороги і прийдеш до нього з будь-яким проханням і він буде вирішувати, бо він знає нас: кожну людину, кожну проблему. А я прийду до цього Свинарчука, якого в житті не бачила і він мене не бачив. Він же ж мене навряд чи вислухає.

Якщо наш кандидат з усіх трьох, яких ми написали: Садовського, Адамського і Губернюка, він принаймні знає нас, наші проблеми, знає наше життя, наше буття.

І я так думаю, що вони будуть продовжувати, навіть якщо не Микола Іванович, то вони».

На зборах громади був присутній сам Роман Свинарчук, який прокоментував своє затвердження:

«Це рішення депутатів».

Нагадаємо за пропозицію Юрія Ягодки щодо затвердження на посаду старости Романа Свинарчука депутати проголосували наступним чином:

Нагадаємо: В Острозькій міській раді затвердили старост
 

Дізнавайтеся про актуальні новини нашого міста та району першими. Приєднуйтеся до Район.Острог у Viber та Instagram.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024