Рівненщина отримала 100 кисневих концентраторів

02 Грудня 2020, 10:19
Кисневий концентратор 818
Кисневий концентратор

Для медичних закладів Рівненської області, які лікують пацієнтів із коронавірусною інфекцією, закуплено сотню кисневих концентраторів.

Такі апарати є важливою частиною лікування при коронавірусі. Вони дозволяють боротися з так званою дихальною недостатністю пацієнтів і від їх наявності залежить життя хворого, йдеться на сайті Рівненської ОДА. 

«Кисневий концентратор – це спеціальний апарат, який виділяє кисень з атмосферного повітря, пропускаючи його через молекулярне решето, яке затримує молекули азоту. Закуплені апарати дають потік кисню до 10 літрів на хвилину. Тому один концентратор можна використати для двох пацієнтів з неважкою дихальною недостатністю», – розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

В результаті – це можливість збільшити кількість кисневих точок і надання вчасної медичної допомоги для 200 пацієнтів.

«Концентратори розподілять між лікарнями, які визначені як опорні для лікування хворих на Covid-19. До уваги візьмуть кількість хворих і ліжок, які розгорнуті в лікарнях. І вже після цього їх доставлять у медзаклади. Найбільше – 15 апаратів – для Рівненської центральної міської лікарні, де лікується багато пацієнтів», – зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, з початку пандемії було закуплено 80 таких концентраторів. Наразі їх є 180. У планах до кінця року придбати ще 40-50 апаратів.

Читайте також: У Рівному збільшили кількість ліжок для пацієнтів з COVID-19




 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39