В Україні збільшили максимальний розмір допомоги по безробіттю

02 Грудня 2020, 11:49
771

З 1 грудня 2020 року в Україні збільшили один із ключових соціальних стандартів – прожитковий мінімум. Саме від його розміру залежать соціальні виплати, зокрема, й розмір максимальної допомоги по безробіттю.

Про це нагадують на Урядовому порталі.

Згідно зі статтею 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Від 1 грудня прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2 270 гривень, відповідно максимальний розмір допомоги по безробіттю – 9 080 гривень на місяць.

Розмір допомоги визначається для кожного безробітного індивідуально. Він залежить від заробітної плати людини та її страхового стажу. Допомогу по безробіттю виплачують залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру.

Що ж до розміру мінімальної допомоги по безробіттю, то він залишиться без змін. На період карантину постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття розмір мінімальної допомоги по безробіттю збільшено з 650 до 1 000 гривень.
Мінімальний розмір допомоги по безробіттю встановлюється для громадян, які:

  • протягом року, що передував реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менш як шість місяців;
  • молодих людей, які закінчили навчання в закладах середньої/вищої освіти або звільнені зі строкової військової служби і які вперше шукають роботу;
  • внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди роботи.

Довідково: станом на 30 листопада 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становила майже 410 тисяч осіб. З них допомогу по безробіттю отримували 353 тисячі громадян. Середній розмір допомоги у жовтні – 3,7 тисячі гривень.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024