У лікарнях Рівненщини перевірять резервне електропостачання

02 Грудня 2020, 12:29
888

Лікарні Рівненщини повинні мати стабільне електропостачання, це забезпечить безперебійну експлуатацію кисневих станцій та балонів, а також генераторів. Адже це обладнання життєво необхідне для кисневозалежних пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

Нагадаємо, днями на Львівщині через відсутність резервного живлення зникло світло в лікарні. У результаті померли двоє пацієнтів із діагнозом COVID-19.

«Всі лікарні Рівненщини повинні мати автономне джерело живлення. Це дизельні та бензинові генератори. Не маємо права допустити службової халатності. Автономні джерела живлення в лікарнях повинні функціонувати на відмінно! Це питання під моїм особливим контролем», - підкреслив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Тому керівник області доручив провести аудит медзакладів області. Робочі групи створили з представників райдержадміністрацій, виконкомів міст обласного значення, ДСНС та Держпраці. Вони перевірять дотримання медзакладами області правил техніки безпеки. Зокрема експлуатацію кисневих станцій та балонів, а також стабільність електропостачання, в тому числі роботу генераторів.

Перевірку резервного живлення лікарень проводитимуть включно до 4 грудня.

 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024