Яку заробітну плату отримують медики в Україні

03 Грудня 2020, 10:17
605

З 1 квітня змінився принцип фінансування для закладів спеціалізованої медичної допомоги, адже лікарні уклали договори з НСЗУ і почали працювати за Програмою медичних гарантій.

Про це інформують на сайті Кабінету Міністрів України.

Тобто вони почали отримувати гроші за послугу, яку надали пацієнту, а не просто за наявність ліжок. Відповідно для закладу з’явилася мотивація бути привабливим для пацієнта, щоб надавати більше послуг, бо за пацієнтом приходять гроші.

Аби конкурувати за пацієнта, лікарні отримали свободу управлінських рішень. Заклади, які підписали договір з НСЗУ стали автономізованими, тобто незалежними. Завдяки фінансовій звітності, яку надають лікарні, можна назвати середньомісячні витрати на оплату праці працівників спеціалізованої ланки.

За період квітень-вересень середньомісячні зарплати у лікарнях становлять:

  • керівники закладів – 23,5 тисячі гривень;
  • лікарі – майже 9 тисяч гривень;
  • середній медперсонал – 7,5 тисяч гривень;
  • молодший медперсонал – 6,1 тисячі гривень.

Найвищі середньомісячні витрати на оплату праці лікарів зафіксували у Луганській області – 10,8 тисячі гривень та Києві – 10,4 тисячі гривень. Найнижчі в Одеській області – 7,3 тисячі гривень, Рівненській – 7,5 тисяч гривень та Хмельницькій – 7,8 тисячі гривень.

Проте є випадки, коли витрати на оплату праці лікаря в одній з лікарень прифронтової зони складають у середньому 73 тисячі, адже адміністрація підняла зарплати, щоб утримати фахівців.

Ще декілька прикладів: Хмельницька інфекційна лікарня – середні зарплати лікарів там становлять 40,5 тисяч гривень, Одеський обласний клінічний медичний центр – 24,8 тисячі гривень, Полтавська обласна інфекційна клінічна лікарня – 24,6 тисячі гривень.

НСЗУ не має жодного впливу на розміри зарплат у лікарнях, а оплачує надані медичні послуги згідно зі звітами про їх надання та з договором. Відтепер фінансова мотивація повністю у компетенції керівників медзакладів. І від стратегії розвитку, яку вони оберуть, та спроможності скласти реальний фінансовий план і виконати його, залежить успішність лікарні й зарплати працівників.

Є приклади, коли завдяки реформі виплати закладу зросли у 5 разів, а зарплати залишилися на рівні нижче середнього для цього регіону. Або коли заклад тримає на депозиті значні суми, тоді як працівники й далі отримують невисокі зарплати. 1263 заклади – це 57% від загальної кількості тих, що уклали договір з НСЗУ, прозвітували, що мають на своєму рахунку залишок понад 1 мільйон гривень.

Розмір зарплат, премій, інша фінансова мотивація, що раніше регламентувалася різними постановами, зараз стала відповідальністю адміністрації лікарні. Тепер розмір зарплати визначається лише колективним договором, який укладають працівники закладу і керівник. Медики мають повне право користуватися цим інструментом і не підписувати колективний договір формально. Адже цей документ дає лікарям та медичним працівникам можливість відстояти право на гідні умови праці й достойну зарплату.

Щодо первинної ланки, яка почала працювати за новою системою фінансування ще у липні 2018 року, то середньомісячні витрати на оплату праці тут значно вищі. За січень-вересень 2020 року вони склали:

  • керівники – 24,9 тисячі гривень;
  • лікарі – 15 тисяч гривень;
  • середній медичний персонал – 8,4 тисячі гривень;
  • молодший медперсонал – 4,6 тисячі гривень.

Так, у центрі первинної допомоги Бобринецького району Кіровоградської області середні витрати на оплату праці лікаря становлять 60,1 тисячі гривень, а у Костянтинівському районному центрі первинної допомоги на Донеччині – 55,3 тисячі гривень.

Щодо екстреної медичної допомоги, то середньомісячні витрати на оплату праці тут значно вищі. Це пов’язано також з обов’язковими доплатами фахівцям, які працюють з підозрами або підтвердженим випадком коронавірусної хвороби. За квітень-вересень 2020 року вони склали:

  • керівники – 28,8 тисячі гривень;
  • лікарі – 18 тисяч гривень;
  • середній медичний персонал – 14,9 тисячі гривень;
  • молодший медичний персонал – 7,8 тисячі гривень.

За даними електронної системи охорони здоров’я, з квітня цього року звільнилось трохи більше 5 тисяч лікарів спеціалізованої ланки. Також система зареєструвала понад тисячу нових фахівців. Трансформація системи виявила прогалини на медичному ринку праці й створила попит на нові спеціальності.

Читайте також: В Україні виявили більше 13 тисяч нових випадків коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024