Четверо гравців «Вереса» увійшли до збірної півріччя

11 Грудня 2020, 13:13
809

У міжсезоння традиційно підбивають підсумки досягнень і втрат.

Авторський колектив UA-Футбол сформував символічну збірну півріччя з футболу. Серед одинадцяти найкращих футболістів – четверо гравців НК «Верес» (Рівне).

Воротар – Богдан Когут (14 матчів, 8 пропущених голів, відбитий пенальті)

За сукупністю вражень і числу справжніх порятунків поруч із воротарем «Вереса» Богданом Когутом може бути хіба кіпер «Металіста 1925» Денис Сидоренко. Але у випадку з рівненським віце-капітаном команди можна говорити про допомогу від захисників, які рідко залишають Когута сам на сам із проблемами у вигляді нападників суперників. Богдан платить взаємністю і часто виручає там, де більшість воротарів не змогла б це зробити.

Таким чином він робить різницю, яка дозволила підопічним Вірта фінішувати восени на другому місці в Першій лізі (першому за втраченими очками!) І пробитися до чвертьфіналу Кубку України.

Читайте також: Голкіпер «Вереса» – найкращий гравець Першої ліги у вересні

Воротар «Вереса» – у символічній збірній туру


 

Центральний захисник у трійці – Роман Гончаренко (11 матчів, 2 голи, 2 результативні передачі в Кубку, 6 «сухарів»)

У восьми з чотирнадцяти ігор в першій частині сезону рівненський «Верес» залишав свої ворота на замку. Розділити в цьому плані заслугу з воротарем зобов'язані і центральні захисники, серед яких чи не найстабільнішим був Роман Гончаренко. Він пропустив стартову зустріч проти «Полісся» (0:0) і не грав в дербі з «Волинню» (2:0).

В іншому ж восьмий номер регулярно допомагав своїй команді здобувати позитивний результат, помиляючись лише в одиничних випадках, як проти «Альянсу» (1:2). Утім, захисники без помилок якщо й існують, то грають у провідних клубах АПЛ, не нижче.


 

Опорний півзахисник – Сергій Петько (14 матчів, 4 голи, 7 жовтих карток (з урахуванням Кубка))

Одним з «воїнів» Юрія Вірта в цьому сезоні став і опорний півзахисник Сергій Петько. Чому у нього, та й у того ж Гончаренка, так багато голів? Просто «Верес» чи не половину своїх м'ячів оформляє зі стандартів, під час завершення яких активну роль виконує саме Петько.

Також Сергій із задоволенням «випалює» центр поля, підтвердженням чому служить і статистика за попередженнями. Але для опорного півзахисника цей параметр не докір, а навіть привід для похвали. Просто так пройти цей "цемент" не вдавалося нікому.


 

Лівий інсайд – Роберт Гегедош (12 матчів, 4 голи, 6 результативних передач)

Запрошуючи Роберта у «Верес», керівники народного клубу знали про його непростий характер. Тому угода була підписана короткострокова, фактично на три місяці. Розуміючи, що свій рівень потрібно доводити тут і зараз, Гегедош включився настільки, що вже з третього матчу в заявці застовпив за собою місце в основі, в подальшому поступаючись ним лише через дискваліфікацію. У своєму клубі за системою «гол+пас» Роберт Гегедош випереджає найближчого конкурента на шість пунктів, маючи 14 очок (7+7).

Правда це з урахуванням Кубку, у якому нападник допоміг «Вересу» своїми результативними діями пройти «Миколаїв» (4:2, ЕТ), а в кінцевому підсумку дістатися до чвертьфіналу. До речі, нову угоду з Гегедошем «Верес» вже підписав і вона знову короткострокова – до закінчення сезону...

Читайте також: «Сподіваюся, що від матчу до матчу прогресуватиму», – вересівець Роберт Гегедош



 

Читайте також:

Рівненський «Верес» залишило четверо футболістів

Наші в Першій лізі: футболіст з Острожчини розписався у воротах суперника

Підписуйтесь на Телеграм-канал та Інстаграм Спорт на Районі і завжди будьте в курсі подій

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024