У Рівному презентували археологічні дослідження

24 Грудня 2020, 11:42
1892

Працівники музею та археологи представили матеріали з археологічних досліджень території Рівненщини.

Експедиція проведена науковцями Рівненського обласного краєзнавчого музею спільно з Інститутом археології НАН України. Так, 23 грудня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Археологічні дослідження Рівненщини 2020». Про це інформують працівники музею.

Виставка стала завершальним акордом 2020 року, який був оголошений роком промоції культурної спадщини на Рівненщині.

На виставці представили реконструкцію житла давньоруського періоду, реконструйовані давньоруські чоловічі та жіночі костюми, відреставрований посуд різного періоду, намисто, spinning stones, наконечники стріл, кістяні предмети, прикраси, предмети побуту та культу. Виставка доповнена ілюстраціями з місць досліджень.

Представлені матеріали з археологічних досліджень на території Рівненської області (Басівкутське городище місто Рівне, Хотинське городище Рівненський район, село Пересопниця, Гощанське городище, Здолбунівський район., Деражне, Квасилів, Демидівський район. (палац Чацьких), Радивилівський та Березнівський райони). Всі дослідження проводились науковцями Рівненського обласного краєзнавчого музею спільно з Інститутом археології НАН України.

Серед експонатів, представлених на виставці відреставрований посуд різного періоду, намисто, прясла, наконечники стріл, кістяні предмети, прикраси, предмети побуту та культу. Оригінальним доповненням до експозиції є фотозона у вигляді реконструкції житла давньоруського періоду.

Читайте також: Вкрали 10 років життя: історія агронома з Рівненщини. #ЦінаІсторії

















 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024