Як працюватимуть школи, дитсадки та ВНЗ Рівненщини під час локдауну

05 Січня 2021, 18:18
1543

З 8 до 24 січня включно в Україні розпочнуть діяти посилені карантинні обмеження.

Більшість шкіл Рівненщини організовують освітній процес після зимових канікул у дистанційному форматі, розповіли в управлінні освіти і науки Рівненської ОДА.

В окремих територіальних громадах змінили структуру навчального року, тож освітній процес продовжений до 6 січня, після чого будуть канікули. А вже після того, закладам доведеться перейти на онлайн навчання.

Усі заклади дошкільної освіти та спеціальні заклади освіти (спеціальні школи-інтернати) працюватимуть у звичайному режимі.

«Яким має бути освітній процес, заклади вирішують самі. Графіки складаються з урахуванням планів навчального курсу, виробничої практики. Проте, усі заклади повинні так спланувати свою роботу, щоб насамперед зберегти здоров’я дітей. Тому навчання має бути організоване з урахуванням протиепідемічних заходів», - уточнює начальник  управлінні освіти і науки ОДА Петро Коржевський.

Закладам професійної освіти рекомендована організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання. Разом з цим, практичну частину освітньої програми рекомендовано спланувати за окремим графіком.

Тому для випускників ПТЗ навчання та здачу іспитів продовжили до 6 січня. Студенти інших курсів займатимуться також до цього ж числа. Це зумовлено тим, щоб на час локдауну у дітей були канікули. А вже після них – повноцінне навчання та виробнича практика у майстернях.

Щодо закладів фахової передвищої та вищої освіти, то тут ситуація також залежатиме від рішення керівництва закладу. У деяких відбуватиметься здача іспитів, в інших – будуть канікули, після яких - дистанційне навчання.

Заклади позашкільної освіти під час запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів працюють у дистанційному форматі.

Нагадаємо, посилений карантин передбачений постановою Уряду від 9 грудня №1236 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024