Астробалкон: рівнянин з квартири знімає рух космічних об`єктів. ВІДЕО

21 Січня 2021, 11:47
Олексій Семещук 1386
Олексій Семещук

У Рівному проживає астроном-аматор, який через телескоп фотографує зірки та планети зі свого балкону.

Олексій Семещук вже декілька років спостерігає за рухом небесних тіл ближнього та далекого космосу. Знімання відбувається з сьомого поверху багатоповерхівки, у якій він живе. Чоловік фотографує космос та викладає це в інтернет. Свою домашню обсерваторію називає «Астробалкон». Про це інформує Рівне1.

30-річний Олексій Семещук, який проживає у Рівному, фотографує зорі, планети та інші космічні об'єкти, через телескоп на своєму балконі. Астроном-аматор розповідає, що займається астрозйомкою вже понад 2 років, а перші захоплення нічним небом, з'явилися ще у далекому дитинстві. Зараз же, він називає свою домашню обсерваторію «Астробалкон».

І вже після першого телескопу одразу докупив камеру, нове обладнання, а далі пішло-поїхало, розповідає астроном. Олексій ніде не навчався астрономії, всі свої навичкм він освоїв завдяки наполегливій праці.

Щоб облаштувати таким обладнанням свій балкон, знадобиться щонайменше 3-4 тисячі доларів. Окрім творчого хобі, як його називає сам астроном, він з товаришами по телескопу, відкрив декілька космічних тіл.

Всі знайдені астероїди мають каталожний номер, один з яких має на початку номеру букви РВ, що символізує Рівне, додає Олексій. Також розповідає, що через його телескоп можна побачити галактики, які знаходяться за 100 мільйонів світлових років від землі. З-поміж усіх своїх навичок, чоловік близько 11 років займається рок-музикою. І на даний час є учасником рівненського рок-гурту. В майбутньому він планує створити власну, справжню обсерваторію, в якій і надалі буде вивчати космос.

Читайте також: На яких автівках їздитимуть мер Рівного та його заступники

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024