На Рівненщині відновили майже п'ять гектарів лісу

23 Січня 2021, 12:23
575

Лісівники підбили підсумки лісокультурної компанії 2020 року.

У підсумку відтворили понад 39 тисяч гектарів лісів і висадили понад 160 мільйонів сіянців. Про це повідомляє пресслужба Держлісагентства.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович розповів, що кожної весни лісівниками всієї України проводиться масштабна акція із залісення. Раніше вона називалася «Майбутнє лісу у твоїх руках», а минулого року акція мала назву «Відтворимо ліси разом», до якої долучаються лісівники, органи влади, силових та правоохоронних органів, представники громадськості та журналісти. І це стає значущою подією.

Осінній етап в цьому році був не менш важливим, адже за ініціативи Книги рекордів України, «CEO Club Ukraine», підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України, також ряду громадських організацій, вдалося втілити в життя глобальний проєкт «Озеленення України», в рамках якого тільки за один день висадили майже 2 мільйони.

«Я вважаю, що цей проект зробив неоціненний внесок у повернення авторитету лісівника. Попри те, що лісівники щорічно здійснюють залісення на десятках тисяч гектарів, висаджуючи мільйони дерев, саме завдяки проекту «Озеленення України» до їх праці вдалося привернути увагу 50 тисяч українців. За один день вийти та посадити дерево вперше долучилося так багато людей. Той, хто 17 жовтня взяв маленький сіянець або велике дерево і разом із лісівниками «посадив українське коріння», ніколи не зламає дерево та буде дбати про природу. Нехай висаджені нами всіма дерева продукують кисень і роблять націю здоровішою, а колективи міцнішими», - коментує Василь Кузьович

Найбільші обсяги з лісовідновлення виконані у Житомирському (6478 га), Волинському (5578 га), Рівненському (4963 га), Київському (2459 га), Закарпатському (2150 га), Чернігівському (2134 га) та Івано-Франківському (2131 га) обласних управліннях лісового та мисливського господарства.

Щорічні екологічні кампанії спрямовані, у першу чергу, на виконання важливого завдання лісівників – відновлення лісу на свіжих зрубах. Також акції направлені на привернення суспільної уваги до проблем збереження, відновлення та примноження лісових багатств, популяризації роботи лісового господарства, виховання дбайливого ставлення до навколишнього середовища та лісу.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024